Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DJB: Četvrta smo politička snaga u Srbiji, druga u BG i NS

Predstavnici pokreta

DJB: Četvrta smo politička snaga u Srbiji, druga u BG i NS

"Ovaj rezultat je tri puta bolji od onog koji je pokret Dosta je bilo imao pre dve godine, a sa 16 poslanika u Skupštini Srbije sada će biti najjača opoziciona snaga demokratske, građanske i reformske orjentacije", ističe DJB u saopštenju

Srbija
Autor: NB

Sa 227,626 osvojenih glasova na vanrednim republičkim izborima pokret Dosta je bilo – Saša Radulović svrstao se na četvrto mesto po političkoj snazi gledajući sve stranke pojedinačno, van koalicija, navodi taj pokret.

"Ovaj rezultat je tri puta bolji od onog koji je pokret Dosta je bilo imao pre dve godine, a sa 16 poslanika u Skupštini Srbije sada će biti najjača opoziciona snaga demokratske, građanske i reformske orjentacije", ističe DJB u saopštenju.

"Naš rezultat je još bolji u Beogradu, gde smo postali druga po snazi politička stranka. Pokret je u Beogradu osvojio 11,15 % glasova i to je drugi najbolji rezultat, ispred SRS (9,20%), SPS koalicije (8,73%), DS koalicije (8,30%), Dveri (6,55%) i SDS-LDP (4,8). U opštinama Stari Grad i Vračar osvojili smo preko 18%, na Savskom vencu 17,34%, Novom Beogradu 15,42%, na Voždovcu preko 12%.", stoji u saopštenju pokreta.

DJB ističe i da je na republičkim izborima u Nišu osvojio 9,2% glasova, što je treći rezultat u tom gradu, kao i da je tako postao najjača opoziciona organizacija.

U Novom Sadu je za pokret Dosta je bilo glasalo 9,7% građana na republičkim izborima i to je drugi po jačini rezultat, iza SNS. I za gradsku skupštinu Novog Sada pokret je osvojio drugi rezultat sa 9,5% glasova.

Pokret navodi i da je ostvareni rezultat utoliko značajniji jer je postignut u medijskoj blokadi i u uslovima manipulacije biračkim spiskovima i izbornim materijalom tokom izborne noći.

" Takav rezultat smo postigli bez i jedne jedine tv reklame, spota, plaćenog bilborda, uz veliki entuzijazam naših članova i simpatizera, zahvaljujući građanima koji su prepoznali da smo iskreni, uporni i da samo program i ljudi pokreta Dosta je bilo garantuju da će partokratija biti demontirana.", ističe se u saopštenju.