Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ĐILAS ĆE SE KANDIDOVATI ZA GRADONAČELNIKA, hoće podršku cele opozicije

Dragan Đilas/ Foto: mc.rs

ĐILAS ĆE SE KANDIDOVATI ZA GRADONAČELNIKA, hoće podršku cele opozicije

Bivši predsednik DS-a i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će se kandidovati za gradonačelnika glavnog grada Srbije.

Srbija
Izvor: RTS

Kako je rekao, nije mislio da će se više ikad baviti politikom. "Ali nisam mislio ni da u Srbiji može da se napravi vlast koja je gora od Miloševićeve, protiv koje sam se u mladosti borio i organizovao studentske proteste", rekao je Đilas.

"Odlučio sam da uđem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da se zaustavi propadanje prestonice Srbije", rekao je Đilas u intervjuu za NIN.

Smatra da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

"I verujem da ćemo se lako dogovoriti ako predsednici stranaka budu prvo Beograđani, pa tek onda stranački lideri. Ovo su gradski izbori i nije tema ko je za NATO, a ko je za Rusiju, nisu tema ni Kosovo, ni EU. Na ovim izborima glasa se o tome kakav Beograd hoćemo", rekao je Đilas i dodao da bi na jednoj listi trebalo da budu svi koji smatraju da se grad sada loše vodi i koji neće sutra da uđu u koaliciju sa SNS-om.

"Sad mogu da potpišem i da garantujem celom svojom imovinom, da ćemo sve one stvari koje zavise isključivo od nas, a ne od Republike, uraditi u prvih 12 meseci naše vlasti", rekao je Đilas.