Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
 Đorđević i Čepurin o saradnji u oblasti odbrane

Zoran Đorđević i Aleksandar Čepurin/ Foto: iskra.co

Đorđević i Čepurin o saradnji u oblasti odbrane

na sastanku je posebno naglašeno da će Srbija i dalje voditi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, uz saradnju sa svim partnerima, na bazi međusobnog poštovanja i uvažavanja.

Srbija
Izvor: Tanjug

Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, a na sastanku je, kroz analizu rezultata bilateralne saradnje u oblasti odbrane, konstatovano intenziviranje vojno-vojne i vojno-ekonomske saradnje, uz uverenje da će taj trend biti zadržan i ubuduće.

Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog unapređenja opšte i političke saradnje, kao i zahvalnost ruskoj strani zbog principijelne podrške spoljnopolitičkim prioritetima Srbije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, na sastanku je posebno naglašeno da će Srbija i dalje voditi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, uz saradnju sa svim partnerima, na bazi međusobnog poštovanja i uvažavanja.

Đorđević je istakao da naša zemlja čvrsto sprovodi deklarisanu politiku vojne neutralnosti i naveo da naše učešće u Programu Partnerstvo za mir ne predstavlja težnju za punopravnim članstvom u NATO.