Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ĐORĐEVIĆ: "Migovi" stižu u naredna dva meseca

MiG-29, Foto: RTS

ĐORĐEVIĆ: "Migovi" stižu u naredna dva meseca

Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je da nikada niko nije licitirao datumom dolaska letelica iz Rusije.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Prolazno vreme dolaska 'migova' – baš na vreme", odgovorio je Đorđević novinarima na pitanje kada stižu "migovi", nakon svečane primopredaje 19 vozila "hamvi" koje je SAD donirala Vojsci Srbije.

Podvukao je da nikada niko nije licitirao datumom dolaska letelica iz Rusije.

"Niste čuli nikada da je bilo ko od nas rekao da će to biti u martu, ili u aprilu, ili da smo licitirali bilo kojim datumom. Ja sam rekao, onog trenutka kada je postignut dogovor, da je nama u interesu da oni dođu što pre, kako bismo što pre krenuli sa modernizacijom, produženjem resursa, kako bi naši ljudi naučili i kako bismo što pre stavili u funkciju te avione – i ovih naših četiri i tih šest i naravno, radimo na tome", objasnio je Đorđević.

Prema njegovim rečima, radi se na svemu što je potrebno, od administrativnih do drugih procesa, kako bi "migovi" što pre došli u Srbiju, te da će javnost o tome biti blagovremeno obaveštena.

Srbija svakako ima pravo da uvozi naoružanje i vojnu opremu, kaže ministar i naglašava da tako ima pravo da uveze i te avione kao i sve drugo, te da kupovinu tih aviona ne treba nikome da opravdava.