Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ĐORĐEVIĆ SE LJUTI na mlade igrače

Foto: youtube/screenshot

ĐORĐEVIĆ SE LJUTI na mlade igrače

"U utakmicu smo ušli mlako i neborbeno", kazao je selektor Đorđević.

Srbija
Izvor: Danas.rs

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je nakon poraza od Francuske u trećem kolu grupnog dela na Olipmijskim igrama u Rio de Ženeiru da je ljut na neke mlade igrače.

"Završili smo sa slikanjima i ostalim stvarima i došlo je vreme da se uključi svaki čip u glavi i da se bude spreman za svaki minut provden na terenu", rekao je Đorđević, dodavši da je ovo nije prvi put da mladi igrače gube koncentraciju, što je po njegovom sudu, apsolutno neprihvatljivo na ovom nivou.

On je istakao da mu je žao što smo u utakmicu ušli onako mlako i neborbeno, čime smo omogućili Francuzima da na startu steknu veliku prednost.

"Bio sam kritičan prema njima i hoću da budem kritičan, jer je konentacija individualna stvar, a individualna odgovonost nam je veoma potrebna. Ovo su Olimpijske igre na kojima, za raliku od ostalih takmičenja, igrau svi najbolji, i na ovom turniru nema prostora za prazan hod, nedopustivo je da dva-tri minuta pravimo grešku za greškom", istakao je Đorđević za dnevni list "Danas".

Prema njegovim rečima, svi igrači su znali šta u kom tenutku treba da rade.

"Zadaci su bli postavljeni, svi su ih dobili i neki ih nisu uradili, a to su stvari koje dolaze od individualnih priprema. Igači znaju da verujem u njih i mislim da sada sami teba da stave prst na čelo i da shvate na koje takmičenje su došli - najveće, koje se igra jednom u četiri godine", rekao je Đorđević.

On je ponovo odbacio sve priče o kalkulacijama ko nam više odgovara u završnici turnira.

"Mi još nismo obezbedili ni prolazak u četvrtfinale i jedino o čemu razmišljamo su naredne dve utakmice protiv Amerike i Kine", zaključio je Đorđević.