Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Đorđević: Vojska i policija uspešno obezbeđuje granice

Foto: Tanjug/ screenshot

Đorđević: Vojska i policija uspešno obezbeđuje granice

Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je vojne i policijske snage angažovane na zaštiti državne granice sa Bugarskom, u rejonu Zaječara i Negotina

Srbija
Izvor: Tanjug

"Jedinice koje su ovde pod komandom generala Glišovića, koji je dobio poverenje od Vlade i predsednika da njima rukovodi, sprovode naređene i neophodne mere. Raspoređene snage su dovoljne i mi ćemo u zavisnosti od situacije taj broj da povećavamo ili smanjujemo", rekao je Đorđević.

On je odao priznanje pripadnicima vojske i policije za sve što rade na obezbeđenju državne granice i istakao odličnu saradnju i koordinaciju svih snaga na terenu.

"Ubeđen sam u to da će situacija ovde biti još bolja i funkcionalnija i da ćemo sigurno opravdati poverenje Vlade koje smo dobili", poručio je ministar.

Na početku obilaska, ministar je održao sastanak sa pripadnicima VS i MUP-a u kasarni "Nikola Pašić" u Zaječaru, na kojem je komandant zajedničkih snaga general-major Želimir Glišović predstavio zadatke snaga, stanje na državnoj granici i preduzete mere.

Na dva objekta duž granice sa Republikom Bugarskom, ministar odbrane uverio se u uslove u kojima angažovane snage obavljaju svoje zadatke, učestvovao je u mešovitoj patroli i sagledao situaciju na više osmatračkih mesta.

Pripadnici vojske, policije i Žandarmerije predstavili su ministru odbrane deo sredstava za izviđanje granične linije u svim vremenskim uslovima, danju i noću, kao i snage za obezbeđenje po dubini i intervencije.

Ministar je razgovarao sa vojnicima i policajcima na zajedničkoj večeri, a potom je sa saradnicima obišao granični prelaz sa Bugarskom "Mokranje".

Obilasku su, uz pripadnike Vojske i policije, prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba VS general-potpukovnik Jovica Draganić, direktor VBA brigadni general Petar Cvetković i pomoćnik komandanta zajedničkih snaga za policijske poslove glavni policijski savetnik Raco Gojaković.