Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Đukić Dejanović: I Ružić je za ulazak u Vladu sa SNS-om

Foto: Medija Centar Beograd

Đukić Dejanović: I Ružić je za ulazak u Vladu sa SNS-om

U prvom krugu razgovora između SPS-a i SNS-a o formiranju nove Vlade nije bilo reči o konkretnim personalnim rešenjima već je u pitanju bio tematski razgovor vezan za program nove Vlade, kaže potpredsednica socijalista Slavica Đukić Dejanović.

Srbija
Izvor: N1

“U drugom krugu će biti konkretnih razmatranja o mogućnostima našeg ulaska u Vladu”, rekla je ona gostujući u Novom danu uz podsećanje da je lider SPS-a Ivica Dačić na tim razgovorima prihvatio program i iskazao spremnost svoje stranke za ulazak u Vladu.

“To je produžetak politike koja je vođena”, kaže ona.

Ipak, kako ističe, Aleksandar Vučić je taj koji će doneti odluku, a SPS još nema konkretne informacije i odgovore jer se država trenutno bavi važnim pitanjima kao što je poseta kineskog predsednika.

Đukić Dejanović navodi i da misli da nije bilo konkretnih razgovora o nekim personalnim rešenjima i resorima jer te razgovora mandatar treba da vodi prvo unutar svoje stranke.

Govoreći o porukama koje stižu od pojedinih funkcionera SNS-a da ne žele socijaliste u vladi ona kaže da se ti komentari mogu tumačiti kao kritični i kao dobronamerni, iako im ne prijaju. Prema njenim rečima, u izjavama svih je konstatacija da je dosta stvari, u saradnji sa socijalistima, urađeno kvalitetno a dobronamerno je, kako kaže, to što se ističe nemerljiv doprinos Dačića kao i to da je konkretno radio svoj posao.

Ipak, primedbe se odnose na to da bi odnosi dve stranke morali biti harmoničniji, a Đukić Dejanović navodi da bi ubuduće trebalo prestati sa verbalnim sukobima.

Komentarišući napise da u SPS-u postoje dve struje: ona koja se zalaže za ulazak u Vladu sa SNS-om i ona, predvođena Brankom Ružićem koja se tome protivi, ona kaže da je čak i Ružić, na sednici Predsedništva, rekao da bi bilo nepristojno ne ući u Vladu ako takva ponuda stigne.

Đukić Dejanović negira tvrdnje da je SPS stranka proruske orijentacije i da upravo Rusija insistira da SPS zbog toga uđe u Vladu. Kaže da je stav SPS-a da Srbija mora da vodi balansiranu spoljnu politiku kao što je to do sada bio slučaj.