Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Đukić Dejanović: SNS je stariji brat

Foto: Medija Centar Beograd

Đukić Dejanović: SNS je stariji brat

Zamenica predsednika SPS Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da nisu sporne razlike između SPS i SNS, ali da u vladi nije bilo suprotstavljenih stavova oko bitnih pitanja.

Srbija
Izvor: N1

Đukić Dejanović je odnos dve stranke uporedila sa odnosom brata i sestre u porodici, rekavši da personalni sukobi postoje, te da se "i brat i sestra svađaju, ali žive u jednoj porodici".

Ona je upitana o varnicama između pojednih naprednjaka i socijalista u prethodnom periodu rekla da su SPS i SNS dva različita politička subjekta i da te razlike nisu sporne, a "da li se pojedinim članovima dopada i da li im je ta koalicija bila dobra, to su građani ocenili na izborima".

Đukić Dejanović je istakla da u vladi nikada nije bilo suprotstavljenih stavova oko bitnih pitanja kakva su makroekonomija, evropski put Srbije, balansirana spoljna politika.

"Personalni sukobi postoje, i brat i sestra se svađaju, ali žive u jednoj porodici. Mi se naravno razlikujemo, ali kad je teško vreme važno je da imamo iste ciljeve. SNS je stariji brat, građani su tako odlučili, dok je SPS mlađa sestra", rekla je Đukić Dejanović.

Upitana šta je bio DS od 2008. godine socijlistima, Đukić Dejanović navodi da SPS od 2000. nije stariji brat voljom građana.

"Ko će biti stariji brat u odgovornosti odlučuju građani na izborima", rekla je Đukić Dejanović.