Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ĐURIĆ: O dijalogu kada za to dođe vreme

Foto: mc.rs

ĐURIĆ: O dijalogu kada za to dođe vreme

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je u Velikoj Hoči da je Beograd uvek činio i činiće sve da međuetnički odnosi na KiM budu bolji.

Srbija
Izvor: Tanjug/ RTS

"A o dijalogu ćemo kada za to bude vreme", rekao je Marko Đurić odgovarajući na pitanje novinara da li će briselski dijalog biti nastavljen s obzirom na to da je evropska komesarka Federika Mogerini najavila ranije da je agenda za nastavak u pripremi.

"Mi smo činili i činićemo sve da međuetnički odnosi na KiM budu bolji", rekao je Đurić.

Đurić je naglasio da će jedan od ključnih prioriteta državnih institucija u 2018. godini biti pomoć opstanku srpskog naroda na KiM, uz ocenu da su obrazovanje i zdravstveni sistem stubovi opstanka.

Đurić, koji je danas sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem obišao orahovačku gimnaziju, OŠ "Dositej Obradović" i PU "Orahovac", kaže da će se u tom smislu raditi na terenu, više će se ulagati, ali će se i političkim putem raditi na stvaranju boljih uslova.

"Obrazovanje i zdravstveni sistem su stubovi opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Srbija će posebnu pažnju posvetiti ovim ustanovama i institucijama. Sada imamo jedinstvenu priliku da svi zajedno uradimo nešto za narod na ovom području", poručio je Đurić.