Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ĐURIĆ O SUTRAŠNJEM SASTANKU: Očekujemo relaksiranje tenzija u Briselu

Foto: mc.rs

ĐURIĆ O SUTRAŠNJEM SASTANKU: Očekujemo relaksiranje tenzija u Briselu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je za RTS da sutrašnji sastanak u Briselu može da donese relaksiranje tenzija, kao i rad na sprovođenju onoga što je već dogovoreno.

Srbija
Izvor: RTS

U Briselu se sutra sastaju predsednik Srbije Alekdsandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači. Neformalnom sastanku, koji organizuje Federika Mogerini, prisustvovaće i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Govoreći o sutrašnjem sastanku u Briselu, Đurić kaže da će to biti sastanak od ključnih političkih figura Srba i Albanaca, najkompetentnijih legitimno izabranih predstavnika naše države i predstavnika političara Albanaca sa KiM.

Kada razgovaraju to može da donese relaksiranje tenzija, i može da donese rad na sprovođenju onoga što je već dogovoreno, kaže Đurić.

"Poznato je da smo mi ti koji imamo mnogo razloga da ono za šta smo se sami izborili, a podsetiću ZSO kao koncept je nešto što je rezultat politike države Srbije što je rezultat politike i Vlade Aleksandra Vučića - uspeli smo da se izborimo i za to da Zajednica srpskih opština kao koncept postane univerzalno prihvaćena i da sada na njenom stvaranju insistiraju čak i predstavnici država koje su priznale jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova", rekao je Đurić.

Kako kaže, sutra će biti još jedna prilika da iskažemo našu potrebu i želju da se ono što je dogovoreno ostvari i sprovede i da izrazimo naše uverenje da se samo kroz dijalog mogu rešavati problemi.