Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Đurić "PRIŠTINA hoće da nam prisluškuje TELEFONE"

Foto: Medija Centar Beograd

Đurić "PRIŠTINA hoće da nam prisluškuje TELEFONE"

​Kosovski Albanci želeli su da dobiju pristup srpskom telekomu, a tako bi bogli da prisluškuju telefone u centralnoj Srbiji.

Srbija
Izvor: TV MOST, NB

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić kazao je sinoć da su predstavnici kosovskih albanaca na poslednjim razgovorima u Briselu pokušali da izdejstvuju pristup sistemu “Telekomaa Srbija”, što bi im, kako kaže, omogućilo da prisluškuju telephone građana drugih delova Srbije.

Đurić kaže da predlog Albanaca nije prošao.

“Oni su tražili pristup sistemu 'Telekoma Srbija', nešto što bi omogućilo da se ugrozi bezbednost, da mogu da prisluškuju naše telefone na legalan način. Ja ne sumnjam da postoje oni koji nelegalno pokušavaju da prisluškuju telefone građana na ovom području, pošto znamo da ovde deluju različite bezbednosne i parabezbednosne strukture. Želeli su to da obezbede, ne samo za Kosmet, nego i za centralnu Srbiju”, rekao je Đurić.

Dodaje da tako nešto nikada ne bi došlo u obzir, ali i da je ideja predstavnika Albanca bila da se oprema “Telekoma Srbije” prepiše albanskom operateru, pa da se potom rentira nama.

Na taj način, rekao je Đurić, Albanci su želeli da naprave presedan i tako nešto kasnije kopiraju na Trepču, Brezovicu i druga srpska dobra koja žele da prisvoje.

Đurić je rekao i da postoje teme oko kojih su stavovi Beograda i Prištine bliski, a kao primer istakao da bi “Telekom Srbija” mogao biti registrovan za celu teritoriju KiM. On kaže da će i u budućnosti cene poziva ostati iste i da se neće koristiti posebni pozivni broje za komunikaciju sa drugim delovima Srbije.