Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Đurić:Teška vremena traže vanserijske političare

Foto: https://twitter.com/markodjuric

Đurić:Teška vremena traže vanserijske političare

Novu Vladu Srbije treba da vodi Aleksandar Vučić, jer teška vremena traže vanserijske političare i ljude koji imaju izuzetne lične kvalitete, poručio je danas potpredsednik SNS i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Srbija
Izvor: Tanjug/ TV Pink

Đurić je za TV Pink rekao da je Vučić u prethodnim godinama izgradio imidž čoveka koji drži do dogovora, koji se ozbiljno odnosi prema problemima, izgradio neverovatnu mrežu međunarodnih kontakata...

"Pogledajte način na koji je Srbija, rekao bih za mnoge potpuno neočekivano, reagovala na migrantsku krizu i koliko smo simpatija pobrali, jer nismo momentalno zamandalili naša vrata, a bili su nam napakovali da bukvalno mi ispadnemo krivi za probleme sa migranata, jer se očekivalo da će Srbija zatvoriti svoje granice... To je samo jedan primer, pogledajte regionalnu politiku", rekao je Đurić.

Što se tiče regionalne politike, Đurić je dodao da Beograd u trenutku kada sa svih strana dolaze zapaljive izjave na svaki problem reaguje smireno, tako što se izbroji do 10 i proceni šta je naš nacionalni interes.

"Srbija se profilisala kao nužan činilac stabilnosti zahvaljujući takvoj politici... Zbog svega toga i zbog značaja oporavka naše ekonomije, gde vidimo uloženu veliku energiju i posvećenost mandatara, ja se pridružujem onima koji smatraju da vladu treba da vodi Vučić", naveo je Đurić.

Upitan da li eventualno sebe vidi na nekoj od ministarskih funkcija u novoj vladi, Đurić je kazao da mu je čast što obavlja posao koji trenutno obavlja i da je na raspolaganju za svaki drugi način na koji može da doprinese stranci i državi.

"Mene ovo što sada radim na Kosovu i Metohiji napaja i hrani osećajem da radim nešto vredno i dostojno, borba za očuvanje i opstanak našeg naroda bi svakom trebalo da bude čast, za mene je to ogromna čast i za svaki drugi način na koji mogu da doprinesem stranci i državi narvno da sam na raspolaganju", rekao je Đurić.