Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ĐURIĆ u Briselu "ofanzivno": "PREGOVORI U REDU, ALI NE DAMO IMOVINU"

Marko Đurić/ Foto: N1 video printscreen

ĐURIĆ u Briselu "ofanzivno": "PREGOVORI U REDU, ALI NE DAMO IMOVINU"

Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju ponovio je stav srpskog rukovodstva, istakavši da se Srbija neće odreći svoje imovine.

Srbija
Izvor: Agencije

"Naša politika ostaje politika razgovora, ali nikada neće biti politika guranja glave u pesak, pravljenja neosnovanih ustupaka i trulih kompromisa na račun interesa srpskog naroda", rekao je Marko Đurić i Briselu tokom razgovora delagacija Beograda i Prištine o primeni Briselskog sporazuma.

On je pred predstavnicima svih zemalja Evropske unije ponovio zvanični stav srpske Vlade po kojem je naša zemlja privžena dijalogu sa albanskim političkim elitama na Kosovo i Metohiji, ali da neće pristati na trule kompromise, što podrazumeva i borbu za svoju imovinu.

"Izneli smo jasno i otvoreno naš slučaj u vezi Trepče i u vezi sa zakonom o strateškim investicijama i načinom na koji se tretiraju srpski predstavnici u kosovskim insitucijama... Naša politika ostaje politika razgovora, ali nikada neće biti politika guranja glave u pesak, pravljenja neosnovanih ustupaka i trulih kompromisa na račun interesa srpskog naroda", rekao je Đurić novinarima posle razgovora u Misiji Srbije u Briselu.

Podsećanja radi, predstavnici Prištine ranije su odbili da razgovaraju o kombnatu Trepča, već samo o registarskim tablicama i univerzitetskim diplomama.