Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Đurić: Vučić da prekine komunikaciju sa bošnjačkim političarima

Foto: Tanjug

Đurić: Vučić da prekine komunikaciju sa bošnjačkim političarima

Mi ne možemo ćutke da stojimo i gledamo kako Sarajevo gazi i ponižava ne samo interese Srbije, nego i čitavog srpskog naroda, izjavio je potpredsednik SNS Marko Đurić

Srbija
Izvor: Tanjug

Potpredsednik SNS Marko Đurić zatražio je danas od predsednika te stranke i mandatara za sastav nove Vlade Srbije Aleksandra Vučića da odmah prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim političarima koji ne žele mir i saradnju sa Srbijom, jer za njih, kako je naveo, dijalog nije ništa drugo nego nastavak rata drugim sredstvima.

Đurić je za Tanjug rekao da bi trebalo prekinuti svaku komunikaciju sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, jer zvanično Sarajevo stoji iza ponašanja Durakovića i njegovog "šovinističkog divljanja".

- Mi ne možemo ćutke da stojimo i gledamo kako Sarajevo gazi i ponižava ne samo interese Srbije, nego i čitavog srpskog naroda, doslovce gazi i ponižava srpski narod u Republici Srpskoj. Naravno da to umišljajno radi zvanično Sarajevo i da iza toga stoji niko drugi do Bakir Izetbegović i njegovo okruženje, koje nije u stanju i ne može da vodi bilo kakvu politiku osim politike rata i sukoba - istakao je Đurić.

Kako je dodao, za njih je Vučićeva pružena ruka prilika da u nju pljunu, da uvrede srpski narod, da pozovu na nastavak rata drugim sredstvima, jer je za njih dijalog ništa drugo nego nastavak rata drugim sredstvima.

- Zato sa takvim ljudima kao što je Izetbegović, kao što je Duraković, nema i ne može biti razgovora - naglasio je Đurić i najavio da će zbog tražiti hitnu sednicu Presedništva SNS.

Kako je istakao, srpski narod je takvim odnosom pojedinih političara u regionu, a nisu to samo Izetbegović, Duraković i bošnjačka šoviništička elita, nego i mnogi drugi, zaista ugrožen i to ne samo time, već i međunarodnim okolnostima.

- Smatram da ne treba kao stranka da ostanemo nemi na to ponižavanje srpskog naroda i Srbije, a još manje da u tome učestvujemo. Mi nemamo pravo da u tome učestvujemo i zbog toga je neophodno ovakvu praksu prekinuti i reagovati na način koji je odgovarajući i srazmeran - poručio je Đurić.