Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DOBIO NOGE! "Gde je Vučićev ekspoze na 260 strana?"

Premijer Aleksandar Vučić uoči čitanja ekspozea/ Foto: FoNet

DOBIO NOGE! "Gde je Vučićev ekspoze na 260 strana?"

Vlada Srbije i dalje nije dostavila "konačnu" verziju eskpozea srpskog premijera.

Srbija
Izvor: Istinomer

Iako je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predstavio skraćenu verziju svog ekspozea poslanicima Narodne Skupštine i srpskoj javnosti, ubrzo se pojavila želja mnogih medija da im bude dostavljena potpuna verzija, za koju je sam Vučić rekao da je napisana na 260 strana.

U periodu kada su se vodili pregovori za sastav sadašnje Vlade, a od objavljivanja izbornih rezultata, premijer je isticao da priprema opsežan ekspoze od 450 strana u kome će detaljno, duže od bilo kog premijera ranije, predstaviti poslanicima i javnosti svoj plan za naredni mandat. Do održavanja sednice, broj strana ekspozea "spao" je na 260.

Do danas, ta verzija ekspozea nije objavljena.

Portal "Istinomer" je od Vlade Srbije 22. avgusta zahtevom za slobodan pristup informacijama od javnog značaja zatražio verziju ekspozea od 260 strana, za koji je premijer Aleksandar Vučić nekoliko puta rekao da postoji.

"Nakon isteka zakonskog roka od 15 dana iz Vlade smo dobili samo odgovor, telefonskim putem, da ćemo informaciju dobiti. Od tada do danas, Vlada ćuti, a Istinomer je zbog toga poslao i žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja", navode iz tog portala.

Isti medij javlja, da je izvesno da sada postoje tri verzije premijerovog ekspozea - prvi je onaj koji su poslanici dobili na sednici parlamenta koji sadrži 68 strana, drugi je onaj koji je objavljen na sajtu Vlade Srbije i koji je napisan na 81 strani, i treći je "potpuni", za koji se tvrdi da je ispisan na 260 stranica.