Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DODIK ĆE SE KANDIDOVATI za člana Predsedništva BiH

Foto: trenutno.info

DODIK ĆE SE KANDIDOVATI za člana Predsedništva BiH

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će biti kandidat za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske na predstojećim izborima u BiH.

Srbija
Izvor: RTRS

Gostujući u jutarnjem Dnevniku Radio televizije Srbije Dodik je rekao da će se, nakon tri mandata kao premijer i dva predsednička, kandidovati za člana Predsedništva BiH.

"Ali, to ne znači da se nakon tog mandata, ako budem imao priliku i budem imao snage, neću ponovo kandidovati za drugu funkciju", istakao je Dodik.

On je naglasio da mu nije problem bilo gde otići i braniti interes Republike Srpske i da je poseta Vučića Zagrebu pokazala da Srbija želi da gradi mir.

"Važno je da Srbija šalje poruke mira i stabilnosti. Bitno je da se nije pokleklo i nama daje snage da je Srbija tu," naveo je Dodik.

"Mislim da je sa stanovišta Srbije pokazana odlučnost za gradnju regionalne stabilnosti i da u tom pogledu Srbija prednjači na čelu sa predsednikom Vučićem", istakao je Dodik.

"Na Ambasadi Srbije u Sarajevu neko je istakao mrtvačku glavu i pozivao na uništenje, ne možete na to ostati imuni", naglasio je Dodik i istakao da je to samo "ojačanje saznanja da je BiH propala zemlja".

Sve se dogodilo zbog deklaracije o opstanku srpskog naroda koju niko još nije video, a predsednik Vučić je tražio od Dodika da se sa tim sačeka kako bi se dobila šira podrška i kako ne bi pala u senku izbora.

"Vučić ne želi da mu neko kaže vi to radite iz predizbornih razloga", navodi Dodik i ističe da je on svedok da to nije tako i da postoji državna odgovornost.