Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dodik: Izetbegović zloupotrebljava institucije BiH

YT Printscreen

Dodik: Izetbegović zloupotrebljava institucije BiH

Izetbegović samo nastavlja da daje izjave na fonu "Islamske deklaracije" koje je napisao njegov otac

Srbija
Izvor: RTRS/Srna

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je agenciji Srna da je istup Bakira Izetbegovića na regionalnom samitu još jedan u nizu dokaza da je na sceni zloupotreba institucija na nivou BiH odakle se plasiraju isključivo bošnjački stavovi.

Dodik je ocenio da ponašanje Bakira Izetbegovića nije nikakav incident, jer on u kontinuitetu daje izjave na fonu onoga što je u "Islamskoj deklaraciji" zapisao njegov otac i za šta se borio, a borio se protiv ravnopravnosti i ostanka Srba u BiH.

- To isto danas, drugim sredstvima, radi Bakir Izetbegović. Očito je da je na sceni zloupotreba zajedničkih institucija, poput Predsedništva BiH odakle Izetbegović plasira isključivo bošnjačke stavove - rekao je Dodik na pitanje Srne da prokomentariše jučerašnji istup Izetbegovića, koji je zloupotrebio konferenciju za novinare nakon "Brdo-Brioni" samita u Sarajevu da optuži Republiku Srpsku i Banjaluku za navodni progon Bošnjaka i Hrvata u proteklom građanskom ratu u BiH.

Da je reč o zloupotrebi institucija BiH, kaže predsednik Srpske, govori i činjenica da je tom skupu, čiji je domaćin bilo Predsedništvo BiH, prisustvovao i Hašim Tači, samozvani premijer Kosova koje BiH nije priznala.