Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DOKUMENT OTKRIVA kako je potpredsednica Dveri sarađivala sa ljudima iz CIA

Stephanie O'Sullivan i Jasmina Vujić. ilustracija

DOKUMENT OTKRIVA kako je potpredsednica Dveri sarađivala sa ljudima iz CIA

Na projektu bila angažovana i tadašnja zamenica direktora američke službe!

Srbija
Autor: Nova Borba

Uprkos pretnjama koje smo sinoć dobili od pojedinih funkcionera stranke DVERI, Nova Borba objavljuje ekskluzivan dokument o saradnji potpredsednice DVERI sa CIA.

Prof. Jasmina Vujić, koja je danas potpredsednica “Dveri”, bila je angažovana tokom 2009. i 2010. godine na projektu pod direktnom kontrolom Centralne obaveštajne Agencije SAD (CIA).

Dokumenti do kojih smo došli otkrivaju da je ona radila na projektu za američku laboratoriju “Lorens Livermur”, i to u njihovoj kompaniji čiji je zadatak nacionalna nuklearna bezbednost koja posluje pod nazivom “Lawrence Livermore National Security, LLC “, što u prevodu znači “Lorens Livermur Nacionalna beznednost”

Pomenutu kompaniju pored laboratorije “Lorens Livermur”, čine privatne kompanije, kao što je jedna od najpoznatijih građevinskih firmi “Betchel” (za koju postoji mnogo tvrdnji da je kompanija povezana sa CIA) ali i “BWXT”, grupa koja u ime američke vlade održava nukelarna postrojenja.

Kako se navodi, Vujićeva je, pored nekoliko drugih osoba, imala zadatak da poboljša i unapredi tehnološka rešenja laboratorije zadužene za nacionalnu bezbednost.

Iz dokumenta se (str.8) jasno vidi da je jedan od supervizora u projektu, i to u tzv “Mission Committee” bila i tadašnja zamenica direktora Centralne obaveštajne Agencije (CIA) Stefani O’Saliven (Stephanie O'Sullivan).

Vujićeva je, što se jasno vidi na str.11 dokumenta, bila angažovana na projektu i to od 01. oktobra 2009. godine do 31. jula 2010. godine, dok je mandat zamenice direktora CIA bio znatno duži.

Potpredsednica Dveri bila je postavljena kao profesor nukelarnog inženjeringa, ispred fakulteta Berkli, koji je deo Univerziteta u Kaliforniji, dok je O’Saliven bila angažovana u odseku za ispunjenje misije čitavog projekta, i bila je delegirana direktno od strane CIA.

Zanimljivo je i to da je pomenuta zamenica direktora CIA, tokom posla u laboratoriji unapređena, pa je pre isteka tog angažmana imenovana za prvu zamenicu direktora “Nacionalne bezbednosti" (Principal Deputy Director of National Intelligence), organizacije koja koordiniše rad 16 obaveštajno-bezbednosnih agencija SAD.

Dokument možete preuzeti OVDE.

 


Srdjan:  
Zena ugledna profesorka nuklearne fizike, angazovana kao eskpert na projektu iz svoje oblasti - pa sta?? U nekoj drugoj rubrici ovu bi vest objavili kao "na ponos" srpskoj pameti, sto i jeste (iako generalno ne volim da se icim ponosimo dok zivimo u cabru)

26.10.2016 08:25h    66     56


Branko:  
Ponosan sam kao srbin sto ima sposobnih srba koji uspevaju da rade na tako vaznim projektima za jednu od najvecih sila sveta i ne razumem kome to smeta sto amerikanci imaju poverenja u nju to znaci samo da je dobar covekkoji radi svoj posao i ne prodaje se za pare kao nasi koji rade za nase sluzbe i prodaju nase tajne podatke.Kad uporedis nju i njih vidis gde smo mi a gde ona....

26.10.2016 07:50h    60     51


Blek:  
AMADEO VOTKINS, i ČLANOVI NATO PAKTA U GENERALŠTABU. ŠPIJUNI CIA,CLANOVI TRILATERALNE KOMISIJE U VLADI REPUBLIKE,

25.10.2016 08:05h    58     43