Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dosta je bilo podneo krivične prijave zbog manipulacija sa glasovima

Foto: Beta

Dosta je bilo podneo krivične prijave zbog manipulacija sa glasovima

​Pokret "Dosta je bilo" saopštio je da priprema krivične prijave za falsifikate i manipulaciju glasovima i ukazuje da Aleksandar Vučić "postizbornim manipulacijama" pokušava da "ispegla" izborni poraz, "jer je osvojio 27 mandata manje nego 2014. go

Srbija
Izvor: Fonet

Pokret "Dosta je bilo" saopštio je da priprema krivične prijave za falsifikate i manipulaciju glasovima i ukazuje da Aleksandar Vučić "postizbornim manipulacijama" pokušava da "ispegla" izborni poraz, "jer je osvojio 27 mandata manje nego 2014. godine".

Kontrola izbornog procesa i načina na koji su utvrđeni rezultati izbora još traje, dodaje se u saopštenju Pokreta, "ali prodaci do kojih smo došli do sada ukazuju na totalnu nelegitimnost rezultata".

"Utvrđivanje nepravilnosti je veliki posao, radi se u nemogućim uslovima, a naši kontrolori su i na malom uzorku od oko 50 biračkih mesta pronašli jako veliki broj nepravilnosti", navodi se u saopštenju Pokreta.

"Imamo dokaze o falsifikovanim potpisima na zapisnicima, glasovima umrlih lica i fantomskih stanara i naš pravni tim će podneti krivične prijave za svaki od ovih slučajeva", najavljuje Pokret, koji smatra skandaloznom odluku RIK-a da ponovi glasanje na 13 biračkih mesta.

"Smatramo da se iza ove odluke krije namera Aleksandra Vučića da prekroji izbornu volju birača", navodi Pokret i konstatuje da je nelegitimno usvajanje velikog broja nepotpisanih zapisnika.

Pokret će o svim uočenim i dokumentovanim težim nepravilnostima detaljno obavestiti javnost i podneti krivične prijave, dodaje se u saopštenju i ukazuje da je RIK pribegao neverovatnoj manipulaciji glasanja.

Činjenica da četiri dana posle glasanja "imamo haotičnu situaciju, govori o namerama Aleksandra Vučića da, bez obzira na političku destabilizaciju Srbije, nelegalnim sredstvima osigura apsolutnu vlast suprotno volji građana", zaključuje Pokret.