Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Drašković i Vulin: Ko VELIČA ubice, a ko IZMIŠLJA neprijatelje

Ilustr/ NB

Drašković i Vulin: Ko VELIČA ubice, a ko IZMIŠLJA neprijatelje

Ne štede reči

Srbija
Izvor: Alo

Lider SPO Vuk Drašković optužio je Aleksandra Vulina, ministra za rad i boračka pitanja, da veliča zločine i zločince time što želi da sahrani Apisa u Aleji velikana.

"Ovde se veličaju zločinci. Zamislite, ministar u Vladi Srbije posle toliko decenija najavi slavodobitno da ćemo jednoga teroristu da premeštamo iz nekoga neobeleženog groba u Solunu u Aleju velikana?! Reč je o ubici srpskog kralja Aleksandra Obrenovića i kraljice Drage. To je strašno. S kojim ciljem se to radi?! Samo jedan je cilj, a to je veličanje zločina i zločinaca. Iza toga slede zahtevi i da se Miloševiću podiže spomenik", rekao je Drašković i dodao da ono što se u Srbiji događa u poslednje četiri godine je strašni kontinuitet odbrane zločina i zločinaca, kao i da je dokazano da je “Udba jača od premijera”.

S druge strane, Aleksandar Vulin kaže za “Alo!” da je normalno da Drašković izmišlja neprijatelje.

"Vidim da se Drašković oseća zapostavljeno, pa pravi podele i izmišlja neprijatelje, kao što je radio čitavog života. Koliko se sećam, Drašković je bio vatreni zagovornik monarhije i povratka Karađorđevića na presto Srbije. Ne znam kako da razumem njegovu izjavu - zar su Karađorđeviće na vlast dovele ubice? Ako jesu, onda bi i njih Drašković morao da osudi na isti način, teško da bi tu bilo nevinih. Ni Apis ni drugovi nisu bili vođe Majskog prevrata, a Apis je te noći skoro smrtno ranjen i nije mogao da ubije nikoga".

"Pukovnik Dragutin Dimitrijiveć, major Ljubomir Vulević i Rade Malobabić nisu osuđeni za učešće ni u kakvom ubistvu. Oni su odlukom nadležnog suda rehabilitovani i kao oficiri i učesnici rata imaju pravo na dostojnu sahranu, a sudske odluke su iznad mene, nadam se i iznad Draškovića", rekao je Vulin.

Istoričar Čedomir Antić kaže da je Apis bio rodoljub, ali da se moraju reći razlozi zbog čega bi se sahranio u Aleji velikana.

“Dimitrijević je bio hrabri srpski oficir, koji je osuđen u totalitarnom režimu Josipa Broza, ali to što je on rehabilitovan ne znači automatski da ga treba sahraniti među velikanima, već da vidimo da li je to zbog Prevrata, ili atentata u Sarajevu, ili zbog nečeg trećeg”, kaže Antić