Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Državni zvaničnici se oprostili od Mande

Foto: NB

Državni zvaničnici se oprostili od Mande

Najviši državni zvaničnici uputili telegrame saučešća porodici našeg proslavljenog glumca, koji nas je iznenada juče napustio u 56. godini života

Srbija
Izvor: Agencije/NB

Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je povodom smrti glumca Milorada Mandića Mande telegram saučešća njegovoj porodici.

"Sa neizmernom tugom i nevericom primio sam vest o iznenadnoj smrti našeg proslavljenog glumca Milorada Mandića Mande. U srcima publike ostaće zauvek zabeležena njegova upečatljiva ostvarenja na filmu, televiziji i u pozorištu.Proveo je i okončao život na pozorišnim daskama - mestu koje je naviše voleo. Nesebično dajući sebe, mamio je suze i smeh rasplakavši nas danas poslednji put. Upućujem najdublje saučešće članovima porodice Mandić, posebno deci koja su, kako je sam imao običaj da kaže, njegovo najveće blago", navodi se u telegramu premijera Vučića, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima vlade Srbije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je povodom smrti istaknutog glumca Milorada Mandića Mande izrazio saučešće porodici i prijateljima.

"Poštovana porodice Mandić, veliki prvak srpskog glumišta koji je svojim jedinstvenim darom obeležio epohu našeg teatra, filma i televizije, ostaje zapisan u našim srcima, svakom našem osmehu, ali i u istoriji srpske umetnosti glume. Iskreno saučešće upućuje vam Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srbije", navodi se u telegramu saučešća, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Povodom iznenadne smrti Milorada Mandića Mande, gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputio je saučešće porodici istaknutog glumca.

"Sa izuzetnim žaljenjem primio sam vest da nas je napustio naš Milorad Mandić Manda. Molim vas da u moje lično ime i u ime Grada Beograda primite iskrene izraze saučešća. Odlaskom velikog glumca izgubio je ceo Beograd, jer je naš Manda ostavio ogroman trag u kulturi glavnog grada i cele Srbije. Uz njegove uloge odrastale su generacije dece u pozorištu i pred malim ekranima, a filmske uloge postavile su ga rame uz rame sa najvećim velikanima srpskog glumišta", navodi se u telegramu saučešća gradonačelnika Beograda, saopštila je Služba za informisanje Gradske uprave Grada Beograda.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević uputio je izraze saučešća porodici Milorada Mandića Mande.

"Povodom iznenadne smrti legende srpskog glumišta Milorada Mandića Mande, u ime Skupštine grada i u svoje lično ime upućujem najdublje saučešće njegovoj porodici i svim poštovaocima njegovog dela. Sa neizmernom tugom primio sam vest o smrti istaknutog glumca, prijatelja i druga sa kojim smo svi imali izvanrednu saradnju. Posebnu pažnju posvetio je radu sa decom i radu u pozorištu za decu. Njegove uloge i upečatljiv izraz ostaće u sećanju generacije Beograđana. Poslednjih godina naročito se angažovao u obnovi dečjeg pozorišta "Boško Buha", na ćemu smo mu neizmerno zahvalni", navodi se u izjavi saučešća Nikole Nikodijevića, saopštila je Služba za informisanje Grada Beograda.

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković uputila je danas telegram saučešća porodici Mandić i pozorištu "Boško Buha", povodom smrti glumca Milorada Mandića Mande.

"Sa velikom tugom i nevericom primili smo vest o smrti našeg istaknutog glumca. Njegov iznenadni odlazak predstavlja veliki gubitak za čitavu kulturnu scenu, ali svojim delima Manda je ostavio neizbrisiv trag u našem filmu, pozorištu i televiziji.

U ime Narodne skupštine i lično ime primite izraze najdubljeg saučešća povodom tragičnog odlaska velikana srpskog glumišta", naavodi se u telegramu saučešća Maje Gojković, saopšteno je iz parlamenta.

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac uputio je danas, u svoje i u ime Ministarstva kulture i informisanja, telegram saučešća porodici preminulog glumca Milorada Mandića Mande.

"Primite izraze najdubljeg saučešća povodom iznenadne i prerane smrti dragog Milorada Mandića Mande. Svojim ulogama na filmu, televiziji i pozorištu, Milorad Mandić Manda nesebično je delio svoj neizmerno veliki talenat, zbog čega je postao jedan od najcenjenijih glumaca na ovim prostorima, omiljen kod svih generacija. Pamtićemo ga i kao uspešnog direktora pozorišta, u kome je svojim ličnim zalaganjem u velikoj meri približio pozorišnu umetnost deci i mladima. Odlazak Milorada Mandića Mande veliki je gubitak za celokupnu srpsku kulturnu scenu. Nama ostaje da pamtimo njegove uloge, vedri duh i toplinu kojom je zračio, čineći živote svih nas lepšim, zabavnijim i sadržajnijim", navedeno je u telegramu saučešća Tasovca, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.