Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DS pisao Nikoliću, Vučiću i Tužilaštvu: "KAKAV JE TO LINČ I POZIV NA UBISTVO OPOZICIONIH LIDERA?"

Foto: nspm.rs

DS pisao Nikoliću, Vučiću i Tužilaštvu: "KAKAV JE TO LINČ I POZIV NA UBISTVO OPOZICIONIH LIDERA?"

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac poslao je otvoreno pismo predsedniku Srbije, premijeru i Tužilaštvu.

Srbija
Autor: Nova borba

Lider DS-a Dragan Šutanovac izrazio je duboku zabrinutost jer, kako ističe, život u tabloidnoj stvarnosti dobija novu dimenziju. On smatra da naslovnice koje unapred opravdavaju odstrel opozicionih lidera i svih ostalih protivnika vlasti predstavljaju poziv na linč i daju javno opravdanje eventualnim potezima.

"Naslovna strana dnevnog lista 'Informer', koji više nego očigledno dobija informacije iz bezbednosnog sektora, od 4. novembra duboko je uznemirila građansku javnost Srbije. Na ovoj naslovnoj strani direktno je najavljeno ubistvo najglasnijih protivnika ove vlasti, koje će navodno organizovati strane bezbednosne službe. To je do sada najgrublji napad na neistomišljenike i otvorena najava ubistava, kroz pripremanje alibija i stvaranje atmosfere u društvu u kojoj takav scenario neće biti neverovatan i biće potpuno opravdan ovim navodima", naveo je Šutanovac u pismu.

Predsednik opozicione Demokratske stranke istakao je i da je javnost uznemirena sa takvim novinskim naslovima koji, prema njegovim rečima, šire paniku.

"Pozivamo Vas kao najviše zvaničnike države i pravosuđa da potvrdite istinitost ovih navoda Informera i da ispitate eventualna saznanja novinara i urednika, kojima se direktno preti ubistvima i na taj način zastrašuju kritičari vlasti", zaključuje Šutanovac u svom otvorenom pismu.