Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DS pozdravio otvaranje poglavlja, najavio mesečne izveštaje o poštovanju sloboda

Bojan Pajtić/ Foto: serbia.com

DS pozdravio otvaranje poglavlja, najavio mesečne izveštaje o poštovanju sloboda

Prema njegovim rečima, otvaranje ova dva poglavlja znači da se mora znati ko je odgovoran za tragediju helikoptera i smrt sedam ljudi, za rušenje u Savamali...

Srbija
Izvor: Agencije

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić pozdravio je danas otvaranje poglavlja 23 i 24 pregovora naše zemlje sa EU i najavio da će njegova stranka jenom mesečeno izveštavati o stanju ljudskih prava, o poštovanju medijskih prava i poštovanju sloboda građana Srbije, odnosno o stanju pravne države.

Pajtić je u saopštenju naveo da se DS kao stranka zalagala i kao članica Partije evropskih socijalista i u Evropskom parlamentu i Evropskoj komisiji da ova poglavlja budu otvorena, jer garantuju i poštovanje ljudskih prava i da se vlast koja predstavlja država mora zalagati za vladavinu prava i graditi pravnu državu.

Prema njegovim rečima, otvaranje ova dva poglavlja znači da se mora znati ko je odgovoran za tragediju helikoptera i smrt sedam ljudi, za rušenje u Savamali, za tajne ugovore "kojima su oštetili građane Srbije za stotine milijardi dinara".

Ova poglavlja garantuju, naveo je Pajtić, da se mora poštovati nezavisnost medija, da se mora poštovati i prezumpcija nevinosti.