Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DS poziva na haos: OPOZICIJA TREBA DA NAPUSTI PARLAMENT!

Goran Ješić/ Foto: privatna arhiva

DS poziva na haos: OPOZICIJA TREBA DA NAPUSTI PARLAMENT!

Visoki funkcioner Demokratske stranke i narodni poslanik Goran Ješić smatra da parlamentarna većina zlostavlja opoziciju u Skupštini Srbije.

Srbija
Izvor: Agencije

Prema rečima Gorana Ješića, političko nasilje vlasti nad opozicionim poslanicima u Skupštini Srbiji obesmišljava samo postojanje parlamenta. S toga, kako tvrdi, opozicija bi morala da preispita svoju ulogu, pa i samu opciju napuštanja parlamenta.

Ješić je rekao da poslednja dešavanja u Skupštini Srbije, u kojima je "opozicija bila izložena političkom nasilju vladajuće Srpske napredne stranke", a posebno uskraćivanje prava na reč opozicionim poslanicima na sednici skupštinskog Administrativnog odbora "ukazuju na opasne tendencije i namere vlasti da apsolutno uguši delovanje parlamentrane opozicije".

"To je veoma opasan signal i postavlja se pitanje da li ćemo mi kao opozicija uopšte više dobiti reč u Skupštini. U tom slučaju opozicija bi morala da preispita svoje delovanje u parlamentu, odnosno ima li svrhe da tamo ostanemo. Jer, ako se poslaniku oduzme pravo na reč, onda ni taj parlament više nije parlament", kazao je Ješić.

On je u intervjuu za portal "Autonomija" ocenio da se "nasilje većine nad opozicijom" u Skupštini Srbije dešava po nalogu lidera SNS i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

"Ja sam prvi put poslanik republičkog parlamenta, bio sam ranije poslanik Skupštine Vojvodine koja je po atmosferi i uslovima rada i pozicije i opozicije dom lordova u odnosu na Skupštinu Srbije. Mi imamo opstrukciju parlamenta već godinu dana, od raspisivanja izbora", rekao je Ješić.