Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DS, SDS, ZZS: Zašto smo se uopšte razdvajali?

Foto: Tanjug

DS, SDS, ZZS: Zašto smo se uopšte razdvajali?

Predstavnici tri stranke se dogovorili da na predsedničkim izborima sledeće godine predlože zajedničkog kandidata

Srbija
Izvor: Tanjug

Predsednici DS, SDS i ZZS pozvali su opoziciju da se ujedini, na Drugoj izbornoj skupštini stranke Zajedno za Srbiju.

Na izbornoj skupštini ZZS Nebojša Zelenović izabran je za novog predsednika stranke umesto Dušana Petrovića.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić rekao je da je važno da se objedini "ono što je nekada bio deo DS", demokratski korpus političkih organizacija i da nije prirodno, niti logično da se "jedno tkivo pokida" na veliki broj političkih stranaka, koje na isti način razmišljaju, dišu, vide budućnost.

Pajtić kaže da je vreme da zajednički definišu već na predsedničkim izborima zajedničkog predsedničkog kandidata.

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić predložio je da se u budućnosti razmisli o formiranju političke unije građanskih i demokratskih stranaka, naglašavajući da svakako ZZS vidi u jednom takvom savezu.

Predsednik političkog saveta DS Dragoljub Mićunović rekao je da se, kada sve tako na okupu vidi, "pita šta smo se kog đavola razdvajali", poručivši da ništa nije toliko strašno kao što izgleda.

On je rekao da je DS vlast iznenadila što im je došla u ruke i da su bili nespremni za nju u mnogo čemu, kao i da se neke najbolje zamisli nisu najbolje završile.

Dosadašnji predsednik ZZS Dušan Petrović rekao je da je dve decenije uloženo da se učini da "život koje žive naše porodice, građani ove zemlje", bude bolji nego što je bio.

"Nemam problem kada sa sobom svodim računa za te dve decenije. Kako god danas bilo u Srbiji, temeljno stvari u ovoj zemlji ne izgledaju tako loše kao pre 20 godina. Imamo bolje izglede, mogućnosti", smatra Petrović.

Gradonačelnik Šapca i novi predsednik ZZS Nebojša Zelenović kaže:

"Spremni smo da radimo i zastupamo prava svih građana. Mi smo ljudi koji su imuni na grabež i spremni da podnesu nipodaštavanja, laži, obmane i da nastavimo dalje", rekao je Zelenović.