Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DS SE ŽALI Policija ne TRAŽI one koji su PRETILI PAJTIĆEVOJ DECI

Bojan Pajtić/ Foto: serbia.com

DS SE ŽALI Policija ne TRAŽI one koji su PRETILI PAJTIĆEVOJ DECI

​Demokratska stranka saopštila da očekuje reakciju policije na pretnje deci ldera stranke Bojana Pajtića.

Srbija
Autor: NB

Kako se navodi u saopštenju stranke, ni posle pet dana od kada su deci upućene brutane pretnje fizičkim nasiljem niko nije uhapšen.

“Do današnjeg dana nije saopšteno ime počinioca, nije izneta bezbednosna procena, niti je iko uhapšen ili priveden. Kada su članovi nekih drugih porodica u Srbiji izloženi sličnim pretnjama, reakcije su trenutne i žestoke, i takve i moraju biti”, navode u DS.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova navode da su odmah po objavljivanju saopštenja DS da prete Pajtićevoj deci proverilil da li je slučaj prijavljen policiji.

Iz MUP-a saopštavaju da je utvrđeno da slučaj nije prijavljen, te da je novosadska polciija probala da stupi u kontakt sa Pajtićem.

"Nakon što su stupili u kontakt sa Pajtićem, on ih je obavestio da bi u prostorije Policijske uprave mogao da dođe sat vremena posle ponoći, jer trenutno nije u Novom Sadu. Inspektor ga je sačekao, a on je po dolasku podneo krivičnu prijavu zbog navedenog događaja", navodi policija.

Prijava je ujutru prosleđena Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije čiji su pripadnici sproveli sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti i kompletan izveštaj dostavljen je na dalje postupanje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dodaje se u saopštenju i navodi da MUP najoštrije osuđuje sve pretnje.