Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DSS: Ako je protiv Zapada, Vučić ima našu podršku

DSS logo

DSS: Ako je protiv Zapada, Vučić ima našu podršku

Iz vrha DSS-a ističu da je ta stranka opozicija vlasti, ali ne i državi, kao i da će podržati Vučićev otpor, jer bi takav njegov potez predstavljao zaokret u vođenju politike od 2008. do danas.

Srbija
Izvor: NB

Demokratska stranka Srbije saopštila je da je ta stranka opredeljena da pruži podršku eventualnom otporu mandatara Aleksandra Vučića ucenama Zapada u vezi s formiranjem nove vlade.

"Mandatar Aleksandar Vučić je izjavom da ima problema u formiranju Vlade i da „ne želi da formira Vladu protiv koje bi sam bio“ prvi put javno potvrdio opštepoznatu činjenicu da je izložen velikim spoljnim pritiscima i ucenama. Ukoliko izjava nije nova predstava za javnost i taktički manevar, na šta budi sumnja dosadašnja praksa i rečenica da će „on predložiti drugog mandatara“, iako to po Ustavu može samo predsednik Srbije, priznanje o pritiscima je značajan, iako nedovoljan i nepotpun iskorak u pravcu istinitog obaveštavanja građana Srbije o stvarnom stanju stvari i odnosu SAD i EU prema Srbiji. Ovi odnosi nikako se ne mogu nazivati partnerski i prijateljski kako to mandatar Vučić sve vreme čini, već su to odnosi koji se zasnivaju na ucenama i pritiscima na državu Srbiju", navodi se u saopštenju te stranke.

Iz vrha DSS-a ističu da je ta stranka opozicija vlasti, ali ne i državi, kao i da će podržati Vučićev otpor, jer bi takav njegov potez, kako se navodi u saopštenju za javnost, predstavljao zaokret u vođenju politike od 2008. do danas.