Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DSS Malom uručio nagradu "Prva fantomka Beograda"

Milan Bojović/ Foto: glaszapadnesrbije.rs

DSS Malom uručio nagradu "Prva fantomka Beograda"

DSS navodi da je Bojović to učinio jer je bio nezadovoljan zbog činjenice da su nepoznata lica u Beogradu rušila Savamalu u noći između 24. i 25. aprila.​

Srbija
Autor: NB

Odbornik Demokratske stranke Srbije Milan Bojović uručio je gradonačelniku Beograda Siniši Malom nagradu „Prva fantomka Beograda“ na sednici Skupštine Grada Beograda.

DSS navodi da je Bojović to učinio jer je bio nezadovoljan zbog činjenice da su nepoznata lica u Beogradu rušila Savamalu u noći između 24. i 25. aprila.

„Ovu ironičnu nagradu uručujem gradonačelniku, jer ga smatram najodgovornijim za skandalozno ponašanje gradskih vlasti koje su ceo slučaj prvo pokušale da zataškaju, a onda da minimalizuju njegov značaj. Ne želim da se pomirim sa činjenicom da neko okupira i razruši centar Beograda i da je više od 40 dana nemoguće otkriti ko je za to kriv“, rekao je Milan Bojović na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda.

Bojović je podsetio da danas ističe rok, koji je pre 10 dana odredio predsednik Vlade Aleksandar Vučić, a do kog treba da bude saopštena „puna istina“ o dešavanjima u Savamali.

"Šta su nadležni organi preduzeli kako bi utvrdili ko su maskirana lica koja su te noći počinila niz krivičnih dela, ko su organizatori i nalogodavci ovako složene operacije i zašto je izostala reakcija komunalne policije i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova?", upitao je Bojović gradonačelnika Beograda i dodao da će DSS nastaviti da istrajava na tim pitanjima sve dok ne budu otkriveni detalji te afere.