Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DSS NAPAO PREMIJEROVOG BRATA, Stefanović ih nazvao FAŠISTIMA!

Andrej Vučić i Nebojša Stefanović/ Ilustracija: tf.rs

DSS NAPAO PREMIJEROVOG BRATA, Stefanović ih nazvao FAŠISTIMA!

Odmah nakon što je DSS nazvao Andreja Vučića političkim komesarom, oglasio se ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Srbija
Autor: Nova borba

"Da porodično preduzeće Vučić tretira Srbiju kao privatni posed najbolje potvrđuju zbivanja proteklog vikenda u Prijepolju, Priboju i Sjenici. Tamo je Andrej Vučić, brat predsednika Vlade Srbije, izvršio smotru članstva SNS i funkcionera lokalne vlasti", saopštili su iz Demokratske stranke Srbije.

DSS je naveo da "ni u vreme Kraljevine Srbije i Jugoslavije prinčevi Obrenovići i Karađorđevići nisu išli u ispekciju po unutrašnjosti Srbije", te da je to uradio srpski premijer Aleksandar Vučić, koji je prema sudu opozicionog DSS-a, poslao svog brata u službenu, komesarsku posetu partijskim i državnim organima.

"Za ovu priliku svi aktivisti SNS i lokalni funkcioneri morali su, po naredbi, da budu svečano obučeni, uredno podšišani i izbrijani, a dame obavezno našminkane, što je u skladu sa proevropskom orijentacijom SNS", naveli su DSS-ovci u svom saopštenju, a odmah potom je reagovao ministar unutrašnjih poslova i član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović, koji je takvo saopštenje DSS-a okarakterisao kao odraz političke nemoći.

"Kada u nedostatku argumenata neka stranka ili političar počnu da vrše progon članova porodica političkih neistomišljenika, onda je to siguran znak da tu nema govora o politici, niti o opštem dobru, već da se samo radi o pokušaju da bacite ljagu na nekoga, što dovoljno govori o onome ko se time bavi", kazao je Stefanović.

Potpredsednik SNS-a istakao je da je važno sagledati vremenski okvir u kome DSS Andreja Vučić naziva komesarom.

"Napadi na Andreja Vučića, bez obzira koliko bili besmisleni, dolaze zato što je brat Aleksandra Vučića, ali dolaze i u trenutku kada traju pokušaji da se Srbija učini manje stabilnom. Da li je Andrej Vučić prekršio neki zakon? Jasno da nije. Da li je oteo nekome neki novac ili naneo štetu? Jasno da nije. Šta je onda greh Andreja Vučića? To što je u svom slobodnom vremenu obišao nekoliko stranačkih odbora da im pomogne u organizaciji, i to što mu je stalo da naša SNS bude snažnija i bolja", odgovrio je Stefanović.

On je istakao da ukoliko bilo ko želi nekom da ograniči slobodu kretanja i razmišljanja, onda se tu radi o čistom fašizmu.