Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DSS: Nikolić da se založi za referendum o EU

Foto: www.kolubarske.rs

DSS: Nikolić da se založi za referendum o EU

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas predsednika Srbije da se založi za otvaranje javne rasprave svih političkih i društvenih subjekata na temu organizovanja referenduma o daljem putu Srbije u EU.

Srbija
Izvor: Tanjug

Nakon referendumske odluke građana u Velikoj Britaniji i sve brojnijih zahteva da referendumi budu raspisani u državama EU, krajnje je vreme za demokratsko izjašnjavanje i građana Srbije, saopštila je DSS.

Ta stranka podseća predsednika Srbije Tomislava Nikolića na sporazum potpisan 16. maja 2012. godine uoči drugog kruga predsedničkih izbora između njega, kao tadašnjeg predsednika Srpske napredne stranke, i predsednika Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice "u kom se Nikolić obavezao da će biti raspisan referendum o ulasku Srbije u EU i NATO".

"Ulazak u Evropsku uniju nije stranačko pitanje i niko nema prava da u ime građana donosi ovakve odluke koje dalekosežno određuju sudbinu naroda i države.Građani treba da se izjasne da li podržavaju nastavak evrointegracija Srbije koji podrazumeva prihvatanje novih uslova i ucena iz Evropske unije u situaciji kada je i sam opstanak EU vrlo neizvestan", navodi se u saopštenju DSS.