Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DSS OŠTRO PO VUČIĆU: Kako mislite politika "Rusija i EU"? A poglavlje 31?

DSS logo

DSS OŠTRO PO VUČIĆU: Kako mislite politika "Rusija i EU"? A poglavlje 31?

DSS je Vučiću zamerio i odugovlačenje pri sastavljanu Vlade.

Srbija
Autor: NB

Demokratska stranka Srbije i njen poslanik Milan Lapčević oštro su kritikovali dosadašnji rad Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića, a veliki broj primedbi su imali i na njegov jučerašnji ekspoze.

Lapčević je na svom tviter nalogu jučerašnje čitanje ekspozea mandatara Aleksandra Vučića nazvao mešavinom demagogskih fraza, parola i nepotrebnih detalja.

Prilikom izlaganja, napomenuo je da je sramno što će se i nova Vlada zalagati za iznajmljivanje i prodavanje zemlje strancima, kao i centralizovan sastav Vlade, u smislu da će u njoj biti samo dva minista iz AP Vojvodine, te nijedan iz Južne Srbije.

DSS je Vučiću zamerio i odugovlačenje pri sastavljanu Vlade, ali im je najviše zasmetala izjava mandatara u kojoj stoji da će se Srbija zalagati za politiku "i Rusija i EU". Prema rečima iz vrha DSS-a, poglavlje 31 pregovora Srbije sa Evropskom unijom odnosi se na usaglašavanje naše spoljne politike sa spoljnom politikom EU koja je, prema sudu te stranke, suprotna spoljnopolitičkim stavovima Rusije.


Mandatar je rekao da upravo poslanik Lapčević koristi demagoške floskule, kao i da juče ništa pogrešno nije rekao.

Takođe, Vučić je rekao da DSS ne sme da mu drđi patriotske pridike, jer su oni, kako tvrdi, Kosovo branili sa dva saopštenja.