Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DSS: Referendum u RS NIKO NE MOŽE DA SPREČI!

DSS logo

DSS: Referendum u RS NIKO NE MOŽE DA SPREČI!

Demokratska stranka Srbije saopštenje zaključuje stavom da je uverena da će moći da 9. januara Republici Srpskoj sa radošću čestita Dan Republike.​

Srbija
Autor: NB

Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da je stvorena bezrazložna dramatizacija referenduma u Republici Srpskoj, te da su srpske stranke u RS postigle puno jedinstvo oko toga i da referndum niko ne može da spreči.

Oni dodaju da je održavanje tog referenduma u skladu sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o referendumu i građanskoj inicijativi, te da niko nema prava da građanima Srpske uskraćuje prava koja im po Ustavu pripadaju.

"Preporuka većine ambasadora Upravnog odbora Saveta za implementaciju mira u BiH da se u Republici Srpskoj ne održi referendum o Danu Republike, kao ni bilo šta drugo što se dogodilo poslednjih dana u vezi sa ovim pitanjem, ne predstavlja bilo kakvu novost i iznenađenje. Sve što je danas poznato – poznato je već mesecima i nisu se pojavile bilo kakve, do sada nepoznate činjenice koje bi na održavanje referenduma bacile novo svetlo", navodi se u saopštenju DSS-a.

Ta stranka ističe da održavanje noćne „hitne konsultacije“ državnog vrha Srbije, „hitni“ sastanak predsednika Vlade sa službama bezbednosti i „hitan“ poziv rukovodstvu Republike Srpske na razgovor u Beogradu, predstavljaju, kako tvrdi DSS, banalan politički marketing.

"Organizovana dramatizacija je usmerena ka domaćoj javnosti, a istovremeno će služiti i kao pokriće Aleksandru Vučiću pred zapadnim mentorima za pravdanje - eto, bio sam aktivan, objašnjavao sam složenost situacije, ali šta sam mogao...“, naovodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Demokratska stranka Srbije saopštenje zaključuje stavom da je uverena da će moći da 9. januara Republici Srpskoj sa radošću čestita Dan Republike.