Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DSS TRAŽI usvajanje Rezolucije o genocidu NDH

DSS logo

DSS TRAŽI usvajanje Rezolucije o genocidu NDH

Demokratska stranka Srbije pozvala je premijera Aleksandra Vučića da podrži usvajanje skupštinske Rezolucije o genocidu Nezavisne države Hrvatske.

Srbija
Izvor: Tanjug

U saopštenju DSS-a se pozivaju sve parlamentarne stranke da zajedno usvoje Rezoluciju, jer to, kako poručuju, nije i ne sme da bude predmet stranačkog nadmetanja, kao ni bilo koje drugo pitanje koje se tiče zaštite srpskih interesa, istinskog pomirenja naroda i obezbeđivanja mira u regionu.

Institucionalna osuda genocida NDH naš je dug prema žrtvama i istorijskim činjenicama i DSS će nastaviti na tome da insistira, poručili su iz te stranke.

DSS je pozdravila dostojno obeležavanje koje će danas biti održano u Donjoj Gradini, ali ističe da je neiskreno učestovati na obeležavanju „početka genocida“ uz istovremeno ignorisanje inicijative DSS da Narodna skupština Republike Srbije usvoji Rezoluciju o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svetskog rata.

Premijer Vučić prisustvovaće danas obeležavanju 75. godišnjice osnivanja koncentracionog logora Jasenovac, gde su se isključivo našli Srbi, Jevreji i Romi.

U saopštenju se podseća da će predsednik RS Milorad Dodik učestvovati na današnjem skupu u Donjoj Gradini, ali i da je Narodna skupština RS 2015. usvojila Deklaraciju o osudi genocida.