Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DURAKOVIĆ TVRDI: Slučaj nije obustavljen

Foto: informativa.ba

DURAKOVIĆ TVRDI: Slučaj nije obustavljen

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković tvrdi da istraga zbog napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića prošle godine na komemoraciji u Potočarima nije obustavljena već da je obustavljena samo istraga protiv Almira Merdića.

Srbija
Izvor: N1

„Nisu ni pročitali šta je Tužilaštvo radilo. Obustavljena je istraga protiv jedne osobe, a nije slučaj obustavljen. Politički reagujemo na odluke Tužilaštva — to govori koliko su u Srbiji dosledni. Sprovode strategiju — a očekuju od nas da budemo slepi“, kaže Duraković za regionalnu N1TV.

Duraković je rekao i da se šef srpske diplomatije Ivica Dačić svojim izjavama tim povodom „dodvorava aktuelnim politikama u Srbiji, a ranije to nije radio“.

Duže od godinu dana vlasti BiH ništa nisu uradile da pronađu napadače i organizatore tog napada na srpskog premijera 11. jula prošle godine u Potočarima.

Tužilaštvo BiH saopštilo je ranije da je obustavilo istragu protiv Almira Merdića (41) iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na premijera Srbije. Merdić je potvrdio da je istraga protiv njega obustavljena, dok su u Tužilaštvu rekli da ne mogu da daju informacije do ponedeljka.