Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Dušan Janjić novi kandidat za predsednika Srbije

Foto: Medija centar

Dušan Janjić novi kandidat za predsednika Srbije

Tomislav Nikolić je, po mišljenju lidera "Aktivne Srbije", "posle Tadića nastavio politiku uništavanja ugleda i uticaja Srbije"

Srbija
Izvor: Tanjug

Lider Aktivne Srbije Dušan Janjić najavljuje da će se kandidovati na predsedničkim izborima 2017. godine.

Janjić, poznat javnosti kao politički analitičar i prvi čovek Foruma za etničke odnose, ocenio je da će ti izbori biti "prelomni za ideju evropskih integracija".

On smatra da rezultati upravo završenih parlamentarnih izbora nisu definitivno opredelili put Srbije, niti doveli do "raščišćavanja snaga" unurtar vladajuće koalicije.

Uz opasku da ne isključuje mogućnost da uz predsedničke izbore ponovo budu održani i vanredni parlamentarni izbori, Janjić u izjavi Tanjugu ističe da je po pitanju predsedničkih izbora pred premijerom Aleksandrom Vučićem težak izbor:

- On ne može u reforme i EU sa predsednikom koji ga na dnevnoj bazi minira. Pre očekujem da Vučić igra na drugačijeg kandidata, koji više govori o reformama, a pripada SNS. Mene ne bi iznenadilo da on kandiduje Zoranu Mihajlović - rekao je Janjić.

Prema njegovim rečima, do sada najavljene kandidature Tomislava Nikolića, Rasima Ljajića, Ivice Dačića i Vojislava Šešelja njemu izgledaju kao ideja da se "u krugu prijatelja završi cela priča".

Na predsedničkim izborima gradjani će, smatra Janjić, itekako razmišljati o biografijama kandidata, a one, navodi, ne idu u prilog do sada kandidovanim pojedincima.

Tomislav Nikolić je, po njegovom mišljenju, "posle Tadića nastavio politiku uništavanja ugleda i uticaja Srbije".

Janjić smatra da je potpuno realno da na izbore izadju i Sanda Rašković Ivić, Čedomir Jovanović, Saša Radulović, kao i predstavnici manjinskih stranaka.

Govoreći o svom programu, Janjić kaže da će izaći s programom socijaldemokratije i socijalne pravde, obnove i izgradnje Srbije, nastavka evropskih integracija, ali i sa otvorenom porukom da bez ulaska u NATO nema evropskih integracija.

- Srbiji su potrebni saveznici, a ne prijatelji u politici - navodi Janjić.