Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DVERI UGOSTILE HRVATA U SKUPŠTINI: Nema veze što je ustaša dok je protiv MMF!

Ilustracija: Nova borba

DVERI UGOSTILE HRVATA U SKUPŠTINI: Nema veze što je ustaša dok je protiv MMF!

Dok Treća Srbija najoštrije osuđuje dolazak hrvatskog parlamentarca Ivana Pernara u Skupštinu Srbije, Pernarovim domaćinima "Dverima" ništa nije sporno.

Srbija
Autor: Nova borba

Prvi čovek Treće Srbije Miroslav Parović oštro je kritikovao lidera pokreta "Dveri" Boška Obradovića koji je pre nekoliko dana u Skupštinu Srbije ugostio parlamentarca iz hrvatskog "Živog zida" Ivana Pernara, istakvši da je Obradovićev gost odmah po završetku posete domu srpskog parlamenta krenuo put Vukovara, gde je Vlada naše susedne zemlje, zejedno sa narodom okićenim ustaškim folklorom, proslavila pad grada Vukovara.

Obradović je, povodom Pernarovog dolaska u Beograd kazao da Dveri imaju dobru saradnju sa "Živim zidom", te da su on i Pernar političari nove generacije koji sarađuju neopterećeni prošloću.

Ipak, Pernarovi komentari na društvenoj mreži Fejsbuk kao što su oni o Srebrenici, te o Srbima kao krivcima za rat u SFR Jugoslaviji, na mnoge su ostavile jak utisak, a definitivno prejak da bi on bio ugošćen u dom Narodne Skupštine.

Na Pernarov odlazak u Vukovar na obeležavanje 25. godišnjice pada tog grada, potparol Dveri Jugoslav Kiprijanović za Novu borbu je rekao da nema komentar, te da Pernar ima svoje obaveze i planove, a da se iz "Dveri" konkretno zbog toga nisu ni sastajali sa njim.

Lider Narodne mreže i bivši lider Dveri Vladan Glišić kazao je da je Pernar još jedna "podvala" u istoriji srpsko-hrvatskih političkih odnosa.

"Poznati su nam mnogi njihovi revolucionari koji su se obračunavali sa svetskim fašizmom, ali nisu dovodili u pitanje svoj - hrvatski, koji se danas vidi u novoj NDH, gde je Gotovina novi savetnik Vlade. Veći problem su domaći kroatofili koji Pernara uvode u domaće medije kao Boris Malagurski, ili u Skupštinu Srbije kao Boško Obradović", kazao je Glišić.

U saopštenju za javnost, poptarol Dveri Jugoslav Kiprijanović je istakao da niko iz Dveri, a naročito predsednik Dveri, Boško Obradović, prijemom Ivana Pernara u Narodnoj skupštini nije nagovestio promenu svojih političkih stavova.

"Bilo ko sa kim ima da se razgovara na neku zajedničku temu, da li je to Pernar ili bilo koji drugi političar iz regiona ili sveta, to je nebitno. Razgovarali bismo sa svima koji zauzimaju našu poziciju, a to je da imaju antiglobalistički pristup, da su protiv daljeg osiromašavanja država uz pomoć MMF-a i Svetske banke, da su protiv NATO pakta. Mislim da su ta zajednički faktori sa kojim svaka ozbiljna poltička organizacija koja ima tu poziciju može da razgovara sa nama. Sve ostalo ne mora i neće biti predmet rasprave", kazao je Kiprijanović za Novu Borbu.