Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
DVERI: Vlada ignoriše dešavanja u RS, mi imamo plan kako da je PRIPOJIMO SRBIJI

Boško Obradović predložio ideju prisajedinjenja Srbije i Srpske

DVERI: Vlada ignoriše dešavanja u RS, mi imamo plan kako da je PRIPOJIMO SRBIJI

Lider Dveri Boško Obadović smatra da su oni jedina parlamentarna stranka koja brine o dešavanjima u Republici Srpskoj.

Srbija
Autor: Nova borba

"Za Dveri je nazamisliva ovakva vrsta distanciranja vlasti od onoga što se dešava u Republici Srpskoj. Nezamislivo je i to što nije prihvaćena naša inicijativa da se održi sednica Skupštine na temu referenduma u Republici Srpskoj, na kojoj bismo podržali odluku o održavanju referenduma", naovodi se u saopštenju pokreta Dveri.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije Obradović je rekao da se predstavnici vlasti u Beogradu u ključnom istorijskom trenutku distanciraju od podrške referendumu u Srpskoj, te da se predsednik i premijer Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučiću time stavljaju na stranu Bakira Izetbegovića. Obradović tvrdi i da onaj ko ukida Dan RS, ukida Srpsku i Dejtonski sporazum, te postavlja pitanje kakav je smisao zajedničkog života u BiH ako neko krši Dejtonski sporazum i ukida Srpsku.

"Onaj ko ukida Dan Republike Srpske, ukida Republiku Srpsku. Republika Srpska je ušla u Dejtonski sporazum kao Republika sa svojim Danom Republike i svojim danom osnivanja. Kome to u Srbiji, u Vladi Republike Srbije, u Predsedništvu i u Narodnoj Skupštini nije jasno? Zapadni centri moći vrše pritisak na našu vlast da se ne bavi Republikom Srpskom. Podsećam sve kako se završila epizoda kada je uspešno izvršen pritisak zapada na Beograd po pitanju jedne druge srpske republike – izdajom Republike Srpske krajine", istakao je Boško Obradović.

Tom prilikom on je naveo da niko normalan više ne želi rat na Balkanu i predlažio je mirno razdruživanje BiH, osamostaljivanje RS i njeno prisajedinjenje Srbiji.

Lider tog parlamentarnog pokreta je dodao i da je sramna odluka Skupštine Srbije da ne prihvati inicijativu Dveri da se sazove sednica parlamenta na kojoj bi se podržalo izjašnjavanje građana u Srpskoj na predstojećem referendumu o Danu RS.