Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Džon Keri čestitao Vučiću na poglavljima i regionalnoj saradnji

Foto: Tanjug

Džon Keri čestitao Vučiću na poglavljima i regionalnoj saradnji

Keri je zatražio od premijera Vučića da, u procesu pomirenja među narodima Zapadnog Balkana, nastavi sa aktivnim i iskrenim odnosom, koji je u smirivanju tenzija u tom delu Evrope pružio značajne rezultate

Srbija
Izvor: Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, koji mu je čestitao na otvaranju pregovaračkih poglavlja i na regionalnoj politici i saradnji.

Američki državni sekretar pohvalio je politiku regionalne stabilnosti, koju vodi vlada Republike Srbije i zatražio od premijera Vučića da, u procesu pomirenja među narodima Zapadnog Balkana, nastavi sa aktivnim i iskrenim odnosom, koji je u smirivanju tenzija u tom delu Evrope pružio značajne rezultate.

Vučić i Keri su razgovarali o unapređenju inače dobrih bilateralnih odnosa između Republike Srbije i SAD, a tom prilikom je, kako je istaknuto u saopštenju iz kabineta premijera Srbije posle sastanka, ukazano na činjenicu da za to postoji obostrana spremnost.

Vučić se zahvalio Džonu Keriju na jasnoj i nedvosmislenoj američkoj podršci na evropskom putu Srbije, posebno u procesu otvaranja poglavlja 23. I 24.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnik drzavnog sekretara SAD Viktorija Nuland.