Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Emotivno pismo potpredsednika SPS: Dijana OSTANI, ja ću te BRANITI

Ilustr/ Foto: NB

Emotivno pismo potpredsednika SPS: Dijana OSTANI, ja ću te BRANITI

Potpredsednik SPS Predrag Marković uputio je juče, kako je sam rekao "intimno pismo" Dijani Vukomanović, koja je napustila stranku pošto je dobila ukor zbog obračuna sa koleginicom Ivanom Petrović

Srbija
Izvor: Kurir

izuzetno emotivnom obraćanju Marković moli doskorašnju "drugaricu“ da ne ide, da ostane u poslaničkom klubu, a zauzvrat joj pred svima obećava da će biti uz nju "kad je vređaju i omalovažavaju“.

Uz potpuno razumevanje kroz šta je prošla i bez trunke osude, poznati istoričar je Vukomanovićevu nahvalio i uporedio sa Segolen Roajal, bivšom vanbračnom ženom francuskog predsednika Fransoa Olanda i aktuelnom ministarkom ekologije.

- Draga Dijana, ti znaš da sam tebe uvek poredio s francuskom socijalistkinjom Segolen Roajal. Ti si unela u partiju prefinjenost i intelektualni nivo nalik na velike evropske levičarske partije. Razumem tvoju povređenost. Očekivala si da te drugovi zaštite od prostačkih napada. Sama si se branila preko društvenih mreža. To nije bio nivo za intelektualku i funkcionerku tvog ranga - otvorio je dušu Marković, pa u istom tonu nastavio:

- Za razliku od mnogih drugih, ti si reagovala spontano i srcem. Svi znamo tvoju dobrotu i posvećenost ne samo partiji, nego i ljudima u njoj. Ti si ona koja zna ne samo svačiji rođendan već i imena dece i kućnih ljubimaca. Ti si ona koja donosi dosadne statistike i izveštaje kući i radi noću. Malo je ljudi koji su se više posvetili radu od tebe. Ne daj da sve to propadne. Ostani makar u poslaničkoj grupi i parlamentarnim telima i delegacijama. Potrebna si ovoj zemlji. Ali kao rukovodilac ozbiljne organizacije, a ne kao usamljeni strelac. Javno ti pišem ovu molbu, jer želim da te obavežem pred svima da ću biti uz tebe kad te vređaju i omalovažavaju. Tvoj drug Peđa.

Iako je pismo bilo i više nego emotivno, Vukomanovićeva je ostala tvrdog srca, pa je Marković ostao bez odgovora.