Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Evo kako će građani Srbije DOČEKATI NOVU 2018. GODINU

Foto: nova-godina.co.rs

Evo kako će građani Srbije DOČEKATI NOVU 2018. GODINU

Novosađane u novogodišnjoj noći očekuje bogat program. Kako najavljuju organizatori, najveći vatrometni spektakl u Srbiji koji su zajedno osmislili princ Đorđe Karađorđević i američki pirotehnički ekspert Majk Noks.

Srbija
Izvor: RTS

Nišlije će na Trgu kralja Milana zabavljati grupa Van Gog, u pratnji trubačkog orkestra. Veselo će biti i u Pirotu gde će legendarna grupa Galija Piroćance uvesti u Novu godinu.

Za umetnički deo programa zadužen je tim reditelja, scenografa, dizajnera svetla i video umetnika, pred kojima je zadatak da "oživi" centar Novog Sada. Tako će na četiri lokacije nastupiti više od 50 izvođača.

Najviše posetilaca očekuje se na Trgu slobode na kom će nastupati Darko Rundek, "Plavi orkestar", bend S.A.R.S.

Građani Jagodine će Novu godinu dočekati na "Skveru omladine", gde će ih zabavljati "Piloti" i Kiki Lesandrić, gde se očekuje oko deset hiljada posetilaca.

Koncert na trgu biće organizovan I u Ćupriji gde će nastupati trubači Dejana Petrovića i Big benda.

Nakon nekoliko godina i Zaječar ponovo dočekuje Novu godinu kao nekada. Muzika i vatromet očekuje sve posetioce na zaječarskom trgu. Program počinje u 22 sata.

Novogodišnje svečanosti u Pančevu počele su još 25. decembra. Turistička organizacija Pančeva pripremila je bogat kulturno-zabavni program.

U Novu 2018. godinu Subotičane će svojom muzikom i nastupom uvesti Đorđe David i Milan Topalović.

Ove godine, organizovanog dočeka neće biti u Vranju, Svrljigu, Surdulici i Prokuplju, Kragujevcu i Kraljevu. Novi Pazar već godinama ne organizuje dočeke na otvorenom. Taj grad se među prvima odrekao organizovanih dočeka u korist socijalno najugroženijih građana.

Osim Beograda i Novog Sada, tradicionalno, najviše gostiju u novogodišnjoj noći biće na Zlatiboru, Kopaoniku i Tari. Tako će večeras na Kraljevom trgu na Zlatiboru nastupiti Kragujvčanka Jelena Tomašević, a hoteli na Kopaoniku I Tari odavno su popunjeni.