Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Evo kako vežbaju vojske SRBIJE, RUSIJE i BELORUSIJE (FOTO)

Foto: Ministarstvo odbrane

Evo kako vežbaju vojske SRBIJE, RUSIJE i BELORUSIJE (FOTO)

Tokom drugog dana vežbe "Slovensko bratstvo" imalo šta da se vidi.

Srbija
Autor: Nova Borba

Drugi dan vežbe “Slovensko bratstvo 2016” vojnici tri zemlje proveli su na erodromu „Kovin“, automatizovanom tenkovskom strelištu „Orešac“ i intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“.

Foto: Ministarstvo odbrane

Vojske Srbije, Rusije i Belorusije uvežbavale su aerodromu „Kovin“ desantiranje jednog oklopnog transportera BMD-2 iz aviona Il-76 i realizovani su padobranski skokovi pripadnika ruske i beloruske vojske iz „iljušina 76“ sa desantnim i padobranom tipa krilo. Skokove su izveli i pripadnici 63. padobranskog bataljona iz helikoptera Mi-17 padobranom tipa krilo, a finalna aktivnost na aerodromu „Kovin“ bio je helikopterski desant pripadnika beloruskih oružanih snaga i naše Specijalne brigade iz dva helikoptera Mi-8 i Mi-17.

Gotovo u isto vreme, na automatizovanom tenkovskom strelištu „Orešac“ pripadnici Prve brigade Kopnene vojske i Specijalne brigade uvežbavali taktiku voda u napadu, a potom su pripadnici mehanizovanog voda iz Prve brigade izveli bojeva gađanja.Beloruski vojnici gađali su iz automatske puške 7,62 mm, a na kraju je protivteroristička padobranska četa iz Bataljona za protivteroristička dejstva gađala puškama „hekler i koh“ 5,56 mm, snajperom 308 i puškomitraljezom „minimi“ 5,56 milimetra.

Na poligonu „Pasuljanske livade” izvođena su bojeva gađanja iz mitraljeza, helikoptera, a korišćene su I navodeće rakete, dok se pucalo iz ručnog bacača raketa.

.