Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
FEJSBUK ZABRANIO IKONU BELOG ANĐELA: Manastirska freska je "neprikladan sadržaj"

Foto: wikimedia.org

FEJSBUK ZABRANIO IKONU BELOG ANĐELA: Manastirska freska je "neprikladan sadržaj"

Za uklanjanje neprikladnog sadržaja sa Fejsbuka potrebno je da stignu prijave drugih korisnika ove socijalne mreže.

Srbija
Izvor: Večernje novosti

Svi korisnici društvene mreže Fejsbuk koji su u prethodnom periodu na svojim profilima objavili fotografije Ratka Mladića i Radovana Karadžića, ali u jednom slučaju i čuvene freske “Belog anđela” iz manastira Mileševa, blokirani su uz obrazloženje da je sadržaj sporan jer “širi mržnju i netrpeljivost”.

„Cenzurisali su nas, na primer, samo zato što smo na fejsbuk stranici “Srbin info” podelili inače objavljen novinarski tekst o suđenjuu Ratku Mladiću. Da li bi to praktično značilo da ova društvena mreža ima pravo da ugasi sve zvanične fejsbuk-stranice medija u Srbiji koji su izveštavali o Karadžiću i Mladiću?“, ispričao je za Večernje novosti Dejan Zlatanović, administrator sporne stranice.

Njemu je, kako kaže, prvo stigla privremena suspenzija naloga iza koga stoji njegovo ime kao administratora, ali je ubrzo po isteku blokade primio i opomenu za isključenje zbog objavljenog statusa sa fotografijom freske “Belog anđela”.

„Obrazloženje je glasilo da je reč o neprikladnom sadržaju“, pojasnio je on.

Građani sumnjaju da je reč o združenoj aktivnosti bošnjačkih i hrvatskih građana, jer je za uklanjanje neprikladnog sadržaja sa Fejsbuka potrebno da stignu prijave od strane drugih korisnika ove socijalne mreže.