Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
FIFA ekspresno odobrava igrače Kosovu, Švajcarska se BUNI

Foto: novosti.rs

FIFA ekspresno odobrava igrače Kosovu, Švajcarska se BUNI

Žao nam je što je prioritet čelnika FS Kosova da regrutuju igrače za kvalifikacije umesto da izgrade tim u okviru svog saveza, piše u saopštenju švajcarskog saveza

Srbija
Izvor: Večernje novosti

Čelnici FIFA bukvalno rade šta hoće kada je tzv. Kosovo u pitanju. Na dan kada je država koju Srbija ne priznaje igrala prvu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Finskom (1:1), svetska kuća fudbala odobrila je najpre devetorici igrača nastup.

A vrlo brzo je stigla i “nova tura” igrača – šest novih imena je objavljeno, a među njima su dva iskusna fudbalera za tek formiranu selekciju – Valon Beriša i Samir Ujkani, koji u prošlosti imaju veliki broj nastupa za Norvešku, odnosno Albaniju.

Novi reprezentativci tzv. Kosova su: Amir Rahmani (22 godine, jedan meč za Albaniju), Valon Beriša (23, 19 mečeva za Norvešku), Alban Meha (30, 7 mečeva sa Albaniju), Harolind Šala (24, 5 mečeva za Albaniju), Milot Rašica (20, 2 meča za Albaniju) i Samir Ujkani (28, 20 mečeva za Albaniju).

FIFA je opet napravila presedan i ko zna koliko će ih još biti kada je tzv. Kosovo u pitanju, ali konačno su glas digli i neki drugi, a da nije u pitanju Srbija. Reč je o Švajcarcima, koji su u strahu da većina njihovih reprezentativaca ne bi obukli dres tzv. Kosova.

-Žao nam je što je prioritet čelnika FS Kosova da regrutuju igrače za kvalifikacije umesto da izgrade tim u okviru svog saveza,” ističe se u saopštenju švajcarskog saveza.

Podsećanja radi igrač Arsenala Granit Džaka imao je želju da umesto Švajcarske nastupa za tzv. Kosovo, ali mu FIFA to ranije nije dozvolila.