Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Fijat grupacija potvrđuje svoju posvećenost Srbiji"

Foto: twitter.com/SerbianPM

"Fijat grupacija potvrđuje svoju posvećenost Srbiji"

Izvršni direktor Fijat Grupacije Alfred Altavila izjavio je danas da je fabrika u Kragujevcu veoma važna za industrijsko poslovanje Fijata i da Fijat grupacija potvrđuje svoju posvećenost Srbiji.

Srbija
Izvor: Tanjug

"FCA Srbija i naša fabrika u Kragujevcu su veoma važni za naše industrijsko poslovanje. FCA Grupacija potvrđuje svoju posvećenost zemlji", rekao je Altavilla na sastanku sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem u Torinu.

Kako prenosi Fijat Srbija u saopštenju, Altavilla i Vučić su imali veoma uspešan sastanak tokom kojeg su obojica istakli značaj zajedničke kompanije u Srbiji i fabrike Fijat u Kragujevcu, kao i svoju posvećenost daljem kontinuiranom prisustvu Fijat Grupacije u Srbiji.

Altavila je istakao kontinuiranu podršku i doprinos koji su Srbija i premijer Vučić uvek pružali FCA Grupaciji u Srbiji.

Tokom razgovora je rečeno da će izgledi industrije u narednim godinama i konkurentnost modela "Fiat 500L" u svom segmentu tokom "životnog ciklusa automobila" omogućiti kompaniji Fijat Srbija da planira kontinuitet u poslovanju fabrike i da održi svoj doprinos jačanju srpske privrede.

Vučić je rekao da će Vlada Srbije će dati svoju punu podršku poslovanju FCA Grupacije u Srbiji da bi joj obezbedila sigurnu budućnost za dalje poslovanje i dugoročno strateško partnerstvo između Republike Srbije i FCA Grupacije.

"Nastavićemo da vodimo otvoren dijalog sa našim partnerom o budućem razvoju FCA fabrike u Kragujevcu", rekao je Vučić i dodao da je to u najboljem interesu svih zaposlenih, lokalne zajednice i celokupne srpske ekonomije.

Vučić je tokom svoje posete Torinu obišao dizajnerski centar Fijat Grupacije, gde je imao priliku da se upozna sa razvojem modela Fiat 500L od prvih skica do gotovog modela.