Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Fijat najavljuje otpremnine za zaposlene

FIAT logo

Fijat najavljuje otpremnine za zaposlene

Predstavnici kompanije i sindikata postigil dogovor o iznosu otpremnina koji će dobiti svi oni koji budu proglašeni viškom

Srbija
Izvor: Tanjug

Kompanija Fijat Srbija i predstavnici sindikata postigli su dogovor, nakon današnjeg sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem, da je odluka o prijavama za dobrovoljni odlazak iz firme u najboljem interesu svih zaposlenih, lokalne zajednice i kompanije Fijat.

- U proteklih nekoliko dana održani su temeljni pregovori između predstavnika sindikata i predstavnika kompanije o prijavama za dobrovoljni odlazak iz kompanije. Taj dogovor je postignut i zaposleni koji se odluče da dobrovoljno napuste kompaniju dobiće prilagođene nadoknade - rekao je predstavnik sindikata Zoran Marković.

Kako se navodi u saopštenju kompanije Fijat Srbija, on je rekao da je dogovoreni paket veći je od zakonskog minimuma i obezbediće dodatne pogodnosti koje prevazilaze zakonom propisane uslove.

- Ova vrsta dobrovoljnog odlaska ima za cilj da uspostavi pravi obim organizacije kako bi se ista prilagodila zahtevima tržišta - rekao je marković.

Iz kompanije Fijat poručuju da se trudi da izađe u susret zaposlenima, i nameravaju da ponudi najbolje uslove zaposlenima koji se odluče da iskoriste socijalni program.

- Tokom pregovora o uslovima za dobrovoljni odlazak, Vlada Srbije doprinela je pronalaženju rešenja za nastalu situaciju, s obzirom da je u interesu svih strana da fabrika nastavi sa operativnim aktivnostima osiguravajući kontinuitet u poslovanju - navodi se u saopštenju Fijata.

Ukupna potražnja za modelom Fijat 500L je stabilna, dok su predviđanja da će volumeni ostati na istom nivou u narednih nekoliko godina, učvršćujući poziciju i ostvarene rezultate.

Reorganizacija neće uticati na kontinuitet u poslovanju, dobre performanse kompanije, kao i na nivo volumena i konsolidovano liderstvo u izvozu kompanije FCA Srbija.