Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
FRKA U SPS: Dačić tvrdi da neće BANKROTIRATI, TONČEV zabrinut zbog prevelikog duga!

Ivica Dačić/ Foto: novosti.rs

FRKA U SPS: Dačić tvrdi da neće BANKROTIRATI, TONČEV zabrinut zbog prevelikog duga!

Stigla reakcija na izjavu člana Predsedništva SPS-a Novice Tončeva da stranka duguje skoro 5 miliona evra!

Srbija
Izvor: Agencije

Pre nekoliko dana odjeknula je vest da Socijalistička partija Srbije ima dug u iznosu od preko 4,5 miliona evra, a to je izjavio član Predsedništva te stranke Novica Tončev, istakavši da kod mnogih članova postoji stah od bankrota.

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da SPS neće bankrotirati, a da oni koji su nezadovoljni finanasijskim stanjem, mogu da napuste SPS.

Dačić je podvukao je dug posle pada Slobodana Miloševića bio oko 10 miliona maraka, kao i da se sad on otplaćuje, uz opasku da je značajno smanjen.

"To su dugovi koji su ostali iz vremena Slobodana Miloševića i reč je o neplaćenom računima za telefon, struju i vodu, spotove na RTS-u koje mi danas moramo da plaćamo", rekao je Dačić povodom medijskih napisa da je SPS pred bankrotom.

Dačić je kazao da je SPS smanjio dug i da možda nekima u stranci koji su se prvi put suočili sa ciframa sada to izgleda katastrofalno.

"Kada nismo propali 5. oktobra, sigurno nećemo ni sada", rekao je Dačić.

Na novinarsko pitanje o nezadovoljstvu pojedinih članova visinom duga, lider SPS-a i šef srpske diplomatije je odgovorio da oni koji su nezadovljni mogu da napuste stranku.

"Ko je nezadovoljan, izvolite, neka ide iz stranke", rekao je Dačić.