Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Funkcioner DSS prvi put nakon hapšenja: NE MOGU ME SLOMITI

Uroš Janković/ Foto: dss.rs

Funkcioner DSS prvi put nakon hapšenja: NE MOGU ME SLOMITI

"Dokazaću svoju nevinost", piše Janković na Fejsbuku.

Srbija
Izvor: Alo/ NB

Uroš Janković, predsednik beogradskog odbora DSS-a, koji je uhapšen zbog sumnje da je malverzacijama sa građevinskim zemljištem prevario golmana Vladimira Stojkovića za 250.000 evra, oglasio se na Fejsbuku, prvi put nakon što su njegovi stranački saborci platili kauciju od 50.000 evra kako bi izašao na slobodu.

„Želim da se zahvalim svima vama na podršci koju ste mi dali u ovim teškim trenucima koje proživljavamo moja porodica i ja. Uroš Janković nije prevarant i nikada nikoga nije prevario... Dokazaću svoju nevinost, to je nesporno, ali gorak ukus posle svega zasigurno ostaće. I dalje mogu svakoga da pogledam u oči... Ne mogu me slomiti, idemo dalje, sve vas volim“, napisao je Janković.

Janković se sumnjiči za malverzacije i nezakonitu trgovinu građevinskim zemljištem u periodu od 2012. do 2014, dok je bio zamenik predsednika opštine Čukarica.

Janković i još šest osoba sumnjiče se da su golmanu prodali više parcela koje nisu bile u njihovom vlasništvu koristeći falsifikovanu dokumentaciju. Kada je shvatio da je prevaren, Stojković ih je prijavio policiji.