Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Gašić će biti koordinator službi bezbednosti?

Bratislav Gašić Foto: mc.rs

Gašić će biti koordinator službi bezbednosti?

Bratislav Gašić mogao bi nakon formiranja nove vlasti da se nađe na mestu koordinatora bezbednosnih službi.

Srbija
Izvor: Večernje novosti

Bratislav Gašić, bivši ministar odbrane, koji od prošle subote više nije potpredsednik SNS, novu funkciju trebalo bi da dobije u bezbednosnom sektoru, nezvanično saznaju "Novosti".

Kako prenose naši izvori iz naprednjačkog tabora, Gašić bi u novoj podeli karata mogao da dobije mesto koordinatora bezbednosnih službi, što je zaduženje koje je Aleksandar Vučić preuzeo posle formiranja vlade 2012.

U igri je i druga opcija, da Gašić bude imenovan za direktora preduzeća "Jugoimport SDPR", jer je procenjeno da bi tu imao šansu da nadgradi rezultate rasta namenske industrije, koja je za vreme njegovog ministrovanja, tokom prošle godine, zabeležila izvoz od 750 miliona dolara.

Kada je reč o ostalim ministrima koji su ostali bez potpredsedničkih funkcija u SNS - Nikoli Selakoviću, Nebojši Stefanoviću, Zorani Mihajlović i Jadranki Joksimović - njihov budući angažman znaće se posle pregovora sa SPS i drugim potencijalnim partnerima u budućoj vladi.

Tako se u političkim kuloarima pominje i rokada portfelja, po kojoj bi Aleksandar Vulin vodio resor unutrašnjih poslova, dok bi dosadašnji ministar Nebojša Stefanović preuzeo odbranu.

Izvestan je i povratak Gorana Kneževića u Nemanjinu, koji je u prvoj "naprednjačkoj vladi", formiranoj 2012, bio ministar poljoprivrede. Koji resor će pripasti njemu i ostalim ekspotpredsednicima SNS, zavisiće od eventualne koalicije sa socijalistima.