Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
GDE GUBITE SVOJE VREME: Evo koji šalteri su najgori u Srbiji

Ilustracija/ Foto: Večernji list/ Boris Ščitar

GDE GUBITE SVOJE VREME: Evo koji šalteri su najgori u Srbiji

Na šalterima u Srbiji čeka se prosečno oko pola sata, što je, priznaćete, oduvek bilo iritirajuće i naporno.

Srbija
Autor: NB

Apsolutni šampion i najomraženiji je šalter u katastru gde se prosečno provede oko sat vremena, pokazala je anketa koju su u 260 preduzeća širom Srbije sproveli Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i američki USAID.

Drugo mesto zauzeo je šalter Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, gde se možete zadržati oko 55 minuta, prate ga PIO Fond i Poreska uprava, sa 39 odnosno 37 minuta čekanja.

Prema istoj anketi, red se u Nacionalnoj službi za zapošljavanje čeka prosečno 34 minuta, u Pošti 26, a u bankama 21 minut.

Kad se sve sabere, anketa je pokazala da na šalterima u Srbiji građani genralno provedu oko 34,5 minuta, a kao glavne razloge za toliko čekanje privrednici pominju obimnu dokumentaciju i papirologiju koju treba priložiti.

Veliki deo ispitanika se slaže da je prikupljanje dokumentacije glavni uzrok njihovog dugog boravka na šalterima, a mnogi se žale i na složene administrativne procedure.

Svaki četvrti ispitanik je ukazao i na loše ponašanje šalterskih službenika i upiru prstom na njihov neprofesionalizam, drskost i nestručnost.

Vaši utisci, bojimo se, nisu ništa sjajniji jer još uvek nije rešen problem dugog čekanja u redovima.

 


goran:  
Nisu ni svi šalteri isti, ima službenica u Pošti koje su ljubazne, brze i uslužne. Ko ne veruje neka pogleda prilog na kanalu YouTube pod nazivom Čekači, autori su likovi pod imenom Marka Žvaka u kojoj se pominje službenica Rosa o kojoj su njene stranke sve rekle u pomenutom priologu koji se emitovao i u emisiji kod Ivana Ivanovića. Lično sam gledao i oduševio se. Evo i link https://youtu.be/pd4bCGhYDqQ.

21.10.2016 14:06h    24     22


goran:  
Pogledajte prilog Čekači na https://youtu.be/pd4bCGhYDqQ koji govori o izvesnoj šalterskoj radnici u Pošti, Rosi.

21.10.2016 14:11h    23     22