Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Gecaj: Biće još loših vesti za Beograd iz FIFA, UN, EU

UEFA logo

Gecaj: Biće još loših vesti za Beograd iz FIFA, UN, EU

Gnev Ivice Dačića se čini većim nego što su njegova logika i pragmatizam, neka se spremi za još loših vesti iz sedišta EU, UN, FIFA, rekao je Bajram Gecaj, zamenik kosovskog ministra za lokalnu upravu

Srbija
Izvor: Tanjug

Zamenik kosovskog ministra za lokalnu upravu Bajram Gecaj poručio je da Beograd treba da se spremi za još "loših vesti" iz FIFA, Evropske unije i Ujedinjenih nacija, objavljeno je danas na sajtu prištinskog lista "Ekspres".

On je time odgovorio na izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića koji je juče ocenio da je prijem Kosova u UEFA odluka političke prirode.

- Kad je reč o Kosovu, gnev Ivice Dačića se čini većim nego što su njegova logika i pragmatizam. Njegova reakcija na prijem Kosova u UEFA je potpuno neobuzdana... Sve što mogu da kažem na njegovu izjavu jeste da treba da očekuje još "loših vesti" iz FIFA, EU i UN - rekao je Gecaj, navodi prištinski list.

Dačić je juče izjavio da je prijem Kosova u UEFA evidentno odluka političke prirode i rezultat velikog pritiska politike, a istovremeno je ponovio da Srbija neće priznati Kosovo.

- Prijem Kosova u UEFA samo je još jedna opomena na činjenicu da živimo u svetu interesa i politike, a ne prava i pravila. I da Srbija mora da se realno i racionalno odnosi prema toj činjenici da je moguće da se u slučaju Kosova krši čak i Statut UEFA samo da bi se ostvarila obećanja sponzora kosovske nezavisnosti - zaključio je šef srpske diplomatije.